«Έφυγε» ο Tom Verlaine των Television

Ο συνθέτης και συν-ιδρυτής του εμβληματικού punk σχήματος είχε συνεργαστεί επίσης με Patti Smith και David Bowie

30/01/2023 @ 14:10

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένο ρεπορτάζ των New York Times, έφυγε το Σάββατο 28 Ιανουαρίου από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών ο θρυλικός Tom Verlaine των Television.

Όπως δήλωσε η Jesse Paris Smith, κόρη της Patti Smith, ο εμβληματικός μουσικός υπέκυψε σε μια σύντομη ασθένεια, ενώ βρισκόταν στη Νέα Υόρκη, περιτριγυρισμένος από οικογένεια και φίλους.

Γεννημένος στο New Jersey ως Thomas Miller, o Verlaine αποφάσισε να μάθει κιθάρα όταν άκουσε το "19th Nervous Breakdown" των Rolling Stones, δημιουργώντας το 1972 μαζί με τον Richard Hell το σχήμα Neon Boys, που μετέπειτα εξελίχθηκαν στους πρωτοπόρους Television.

Έπειτα από την αποχώρηση του Hell και την αντικατάστασή του από τον Fred Smith στο μπάσο, το συγκρότημα κυκλοφόρησε το 1977 το μνημειώδες ντεμπούτο του "Marquee Moon", ένα από τα πρώτα και επιδραστικότερα άλμπουμ του ευρύτερου punk ήχου.

Το σχήμα, ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ του "Adventure", με τον Verlaine να ακολουθεί τα επόμενα χρόνια προσωπική πορεία, ενώ στο ενδιάμεσο είχε συνεργαστεί και με την Patti Smith στους δίσκους της "Horses" και "Easter", καθώς και με τον David Bowie.

Όπως ήταν αναμενόμενο, πληθώρα καλλιτεχνών απέδωσε φόρο τιμής με αναρτήσεις της στον επιδραστικό συνθέτη και κιθαρίστα.

  • SHARE
  • TWEET