H Courtney LaPlante των Spiritbox μιλάει για την θέση της γυναίκας στον ανδροκρατούμενο χώρο του metal

Ακούστε το podcast της Καναδής μουσικού

17/03/2021 @ 11:59

Οι Καναδοί post-metallers Spiritbox είναι μια από τις μπάντες που αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί της μέσα στο 2021.

Πέρσι κυκλοφόρησαν ένα πολύ ενδιαφέρον videoclip για το single τους με τίτλο "Holly Roller" με θεματική από το εξαιρετικό θρίλερ "Midsommar", το οποίο και συγκέντρωσε 2 εκατομμύρια προβολές και συνεχίζει.

Εν αναμονή του ντεμπούτο άλμπουμ τους, η τραγουδίστρια Courtney LaPlante έχει ξεκινήσει ένα podcast όπου μιλάει για την θέση της γυναίκας στην μουσική βιομηχανία με έμφαση στον ανδροκρατούμενο κόσμο της metal σκηνής.

«Θέλω να αλλάξω την μουσική βιομηχανία και να ρίξω τις ευθύνες σε όσους την προστατεύουν. Κάθε επιτυχία που μια metal μπάντα κάνει, βοηθά τους υπόλοιπους από εμάς. Οι γυναίκες, ή όσοι αναγνωρίζουν τον εαυτό τους ως γυναίκα ή οι μη-δυαδικοί άνθρωποι που εξελίσσονται και πετυχαίνουν βοηθούν όλους μας επειδή κάνουν την φωνή μας πιο δυνατή. Θέλω να συνεχίσω να μεγαλώνω και να κυριαρχώ ώστε να μπορέσω να κάνω μια αλλαγή από μέσα» είπε μεταξύ άλλων η Καναδή μουσικός.

«Όταν πηγαίναμε σε δισκογραφικές, ήταν τόσες πολλές που είχαν σεξιστική αντιμετώπιση, και δεν συνειδητοποιούσαν ότι ήταν επειδή δεν το καταλάβαιναν. Οπότε είναι τόσο σπουδαίο να τους βγάζεις λάθος, και μετά να επανεξετάζεις την συνεργασία σου και να τους εξηγείς γιατί επέλεξες να μην συνεργαστείς μαζί τους. Επειδή στο χειρότερο σενάριο θα με κάνει να νιώσω σαν να χρειάζεται να τους πω ένα "fuck you" και στο καλύτερο θα βοηθήσει να αλλάξουν συμπεριφορά» συνεχίζει η LaPlante.

Εδώ μπορείτε να ακούσετε το "Good For A Girl", το podcast της Courtney LaPlante. 

  • SHARE
  • TWEET