Clown: «Όταν ηχογραφούσαμε το "Iowa" μισούσαμε ο ένας τον άλλο»

Ο συνιδρυτής των Slipknot ανακαλεί τη δημιουργία του κλασικού δίσκου

07/07/2021 @ 11:12

Μιλώντας στο βρετανικό Metal Hammer, ο Shawn "Clown" Craham, ανακάλεσε την περίοδο που οι Slipknot συνέθεταν το "Iowa".

O, κλασικός πλέον, δεύτερος δίσκος του σχήματος, συμπληρώνει τον επόμενο μήνα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του, και ο περκασιονίστας της μπάντας έδωσε με τα σχόλια του ένα στίγμα από τις συνθήκες των ηχογραφήσεων:

«Όταν ηχογραφούσαμε το "Iowa", μισούσαμε ο ένας τον άλλο. Μισούσαμε τον κόσμο. Ο κόσμος μας μισούσε. Η διαδικασία έμοιαζε ως το αρνητικό αντίκτυπο του ονείρου μας (σ.σ. αναφερόμενος στην επιτυχία του ομότιτλου ντεμπούτου τους).

Περάσαμε 18 μήνες σε αυτόν τον κύκλο συνεντεύξεων, επικοινωνιών με ατζέντηδες και managers, ήταν όλο μια παράσταση. Όταν ήρθε η ώρα του δεύτερου δίσκου, ο κόσμος έπρεπε να μαζευτεί και να καταλάβει την θέση του, να αντιληφθεί πως η άποψη του δεν μετρούσε όσο αυτός θα ήθελε. Το γεγονός πως ήμασταν η πρώτη μπάντα με πλατινένιο δίσκο στην ιστορία της Roadrunner δεν δίνει το δικαίωμα σε διάφορους να αρχίσουν τις συμβουλές.

Όταν γυρίσαμε στο σπίτι μας και πήραμε μια ανάσα, συνειδητοποιήσαμε πως το δεύτερο άλμπουμ μας θα ηχούσε ενοχλητικό και θα επιβαλλόταν στον κόσμο».

Σημειώνεται πως οι Slipknot αυτή την περίοδο ηχογραφούν τον διάδοχο του "We Are Not Your Kind", με τον Craham να εξαίρει τόσο τη μουσική που συνθέτει η μπάντα όσο και τα φωνητικά του Corey Taylor.

Υπενθυμίζουμε πως το "We Are Not Your Kind" περιλαμβάνεται στα 30 καλύτερα άλμπουμ του 2019 όπως αναδείχθηκαν από το Rocking.

Δείτε επίσης:

Νέα ημερομηνία για τους Slipknot στο Release Athens 2022

  • SHARE
  • TWEET