Release Athens: Eρωτήσεις και απαντήσεις σχετικά με την εφαρμογή του Voucher

Σύντομα θα ανακοινωθούν οι headliners για όλες τις φεστιβαλικές ημέρες του 2021

15/09/2020 @ 12:27

Φίλες και φίλοι του Release Athens, τους τελευταίους μήνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη δοκιμασία, στα πλαίσια της πανδημίας του Covid-19. Από την πρώτη στιγμή πού ανακοινώθηκε η κυβερνητική απόφαση για τη ματαίωση / ακύρωση των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι του 2020, ξεκινήσαμε να εργαζόμαστε για το Release Athens 2021.

Πλέον, είμαστε πολύ κοντά στο να ανακοινώσουμε τους headliners για όλες τις φεστιβαλικές ημέρες του 2021, προκειμένου να μοιραστούμε μαζί σας ένα μεγάλο line-up αντάξιο των προσδοκιών σας. Μόλις ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις αυτές, θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση σχετικά με όλες τις απαραίτητες διευκρινήσεις για τη διαδικασία εφαρμογής του Voucher, οι οποίες αφορούν στους κατόχους εισιτηρίων του Release Athens 2020.

Μέχρι τότε, συγκεντρώσαμε - προς διευκόλυνσή σας - τις πιο συχνές ερωτήσεις και τις απαντάμε σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.


Ερώτηση 1η: Τι ακριβώς είναι το Voucher και πού μπορώ να βρω τη σχετική κυβερνητική απόφαση;

Το Voucher αποτελεί ένα πιστωτικό κουπόνι, η αξία του οποίου αντιστοιχεί στο αντίτιμο του εισιτηρίου της  εκδήλωσης που ακυρώθηκε ή αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας του Covid-19.

Ο κάτοχος εισιτηρίου των αναβληθεισών και ακυρωθεισών συναυλιών και εκδηλώσεων (το Release Athens είναι μια από αυτές) θα μπορεί να εξαργυρώσει το παραπάνω κουπόνι, με εισιτήριο της ίδιας ή άλλης εκδήλωσης της διοργανώτριας εταιρίας, μέχρι τις 30.9.2021.

Το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 21 Ιουλίου (Tεύχος Α, φύλλο 140). Προς διευκόλυνσή σας, μπορείτε να το βρείτε αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας στο παρακάτω link.


Ερώτηση 2η: Πώς μπορώ να αποκτήσω το Voucher μου, χρειάζεται να κάνω κάτι για αυτό;

Όχι, δε χρειάζεται να κάνετε καμία απολύτως ενέργεια για να αποκτήσετε το Voucher. Το εισιτήριο το οποίο έχετε ήδη στην κατοχή σας, είναι το voucher σας για το 2021. Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τη τις επιλογές πού έχετε για την εφαρμογή  αλλά και την αναλυτική διαδικασία εξαργύρωσής του Voucher,  μόλις ανακοινωθεί το σύνολο των headliners  του Release Athens 2021.

Σε κάθε περίπτωση, οι κάτοχοι εισιτηρίων δε διατρέχουν κίνδυνο απώλειας του δικαιώματος  χρήσης του εν λόγω Voucher, με όποιον από τους προβλεπόμενους τρόπους το κρίνουν επιθυμητό αυτοί.


Ερώτηση 3η: Τι πρέπει να κάνω ακριβώς, για να προμηθευτώ εισιτήριο για το Release Athens 2021 κάνοντας χρήση του Voucher μου;

Για να αποκτήσετε εισιτήριο για το Release Athens 2021 με τη χρήση του Voucher, απαιτείται μια διαδικασία η οποία θα επικοινωνηθεί μόλις ανακοινωθεί το σύνολο των headliners  του Release Athens 2021, προκειμένου να έχετε μία πλήρη ενημέρωση για όλες τις πιθανές επιλογές πού αφορούν στο φεστιβάλ του 2021.


Ερώτηση 4η: Μπορώ να παρακολουθήσω άλλη συναυλιακή ημέρα, εκτός εκείνης πού είχα αρχικά επιλέξει αγοράζοντας το εισιτήριό μου το 2020;

 Όπως έχει αναφερθεί παραπάνω, το Voucher αποτελεί ένα πιστωτικό κουπόνι το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε όποια ή όποιες ημέρα/ες του φεστιβάλ επιθυμείτε, μέχρι εξαντλήσεως του συγκεκριμένου ποσού.


Ερώτηση 5η: Σε περίπτωση που εξαργυρώσω ένα μέρος της αξίας του εισιτηρίου μου, με τη μορφή του Voucher, τι γίνεται με το υπόλοιπο ποσό; Υπάρχει κίνδυνος να χάσω τα χρήματά μου;

 Όχι, δεν κινδυνεύετε να χάσετε το υπολειπόμενο ποσό των χρημάτων σας. Για παράδειγμα, εάν το Voucher σας αντιστοιχεί σε 50 ευρώ και εσείς παρακολουθήσετε μια φεστιβαλική ημέρα με γενική είσοδο 45 ευρώ, τότε τα 5 ευρώ πού υπολείπονται θα μπορείτε είτε να τα χρησιμοποιήσετε για να αγοράσετε ένα επιπλέον εισιτήριο (συμπληρώνοντας τη διαφορά πού αντιστοιχεί στην ονομαστική αξία του επιπλέον εισιτηρίου) είτε το υπολειπόμενο ποσό θα σας επιστραφεί  - μέσω τραπέζης - στο διάστημα 1-31 Οκτωβρίου 2021. Η συγκεκριμένη χρονική περίοδος ορίζεται από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο πού δημοσίευσε η κυβέρνηση στις 21 Ιουλίου 2020. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό ΦΕΚ στο παρακάτω link.


Ερώτηση 6η: Μπορώ να κάνω χρήση της αξίας του Voucher μου, προκειμένου να προμηθευτώ ένα εισιτήριο μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας;

Βεβαίως, μπορείτε να προμηθευτείτε εισιτήριο μεγαλύτερης αξίας από αυτή της ονομαστικής αξίας του Voucher,  καταβάλλοντας μόνο το ποσό πού υπολείπεται. Για παράδειγμα, αν το εισιτήριο σας αντιστοιχεί σε ονομαστική αξία 45 ευρώ, όμως επιθυμείτε να προμηθευτείτε ένα νέο εισιτήριο για τις εκδηλώσεις του 2021 αξίας 55 ευρώ, τότε μπορείτε να «εξαργυρώσετε» το Voucher σας στην ονομαστική αξία των 45 ευρώ και να εξοφλήσετε τη διαφορά των 10 ευρώ μέσω  ηλεκτρονικής πληρωμής (e-ticketing). Σε κάθε περίπτωση, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τη διαδικασία και τις επιλογές πού αφορούν στην εφαρμογή του Voucher, μόλις ανακοινωθεί το σύνολο των headliners για το Release Athens 2021.


Ερώτηση 7η: Είμαι κάτοχος VIP εισιτηρίου, όμως θέλω να το χρησιμοποιήσω για την απόκτηση εισιτηρίων γενικής εισόδου («απλό»). Τι πρέπει να κάνω;

Κάθε εισιτήριο (ανεξαρτήτως του εάν είναι vip ή γενικής εισόδου) μετατρέπεται σε ένα Voucher αντίστοιχης χρηματικής αξίας. Συνεπώς, ως κάτοχος του Voucher έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο ποσό με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμείτε, για την απόκτηση εισιτηρίων σε οποιαδήποτε εκδήλωση της Fuzz Productions (στα πλαίσια του Release Athens Festival ή όχι). Για παράδειγμα, ένα VIP εισιτήριο των 90 ευρώ, μπορεί να αντιστοιχεί σε δυο απλά εισιτήρια γενικής εισόδου των 45 ευρώ (ή και το αντίστροφο, φυσικά).


Ερώτηση 8η:  Είμαι κάτοχος εισιτηρίου για τις εκδηλώσεις πού είχαν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη.  Μπορώ να χρησιμοποιήσω το Voucher για να δω το Release Athens;

Σωστά, όλοι οι κάτοχοι εισιτηρίων για τα shows της Θεσσαλονίκης, μπορούν να επιλέξουν οποιαδήποτε εκδήλωση της Fuzz Productions επιθυμούν (πανελλαδικά), κάνοντας χρήση του Voucher τους στην αντίστοιχη χρηματική αξία.


Ερώτηση 9η: Είμαι κάτοχος «combo ticket» (συνδυαστικό εισιτήριο 2-3 ή 4 ημερών) τι ισχύει;

Ως κάτοχος combo εισιτηρίου, αποκτάτε ένα Voucher το οποίο αντιστοιχεί στην αξία της αγοράς των εισιτηρίων σας. Το ποσό αυτό, το οποίο σας έχει πιστωθεί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε φεστιβαλική ημέρα ή συνδυασμό ημερών επιθυμείτε.


Eρώτηση 10η: Μέχρι πότε μπορώ να κάνω χρήση του Voucher, ώστε να προμηθευτώ το εισιτήριό μου για το Release Athens 2021;

Μπορείτε να κάνετε χρήση του Voucher σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή το επιθυμείτε, στην τρέχουσα τιμή του εισιτηρίου και μέχρι εξαντλήσεως αυτών.


Ερώτηση 11η: Δεν μπορώ να παρευρεθώ σε καμία από τις εκδηλώσεις του 2021, προβλέπεται επιστροφή χρημάτων και πότε είναι εφικτό αυτό;

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δικαιούστε μερική ή ολική επιστροφή χρημάτων, στο διάστημα 1-31 Οκτωβρίου 2021, ανάλογα με τη χρήση του Voucher που έχετε στην κατοχή σας. Το διάστημα αυτό ορίζεται από το σχετικό νομοθετικό πλαίσιο πού δημοσίευσε η κυβέρνηση στις 21 Ιουλίου 2020. Μπορείτε να βρείτε το σχετικό ΦΕΚ στο παρακάτω link.

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET