Portnoy και Petrucci δημιουργούν το απόλυτο άλμπουμ των Rush

Μαζί με τους Roie Avin και Geoff Bailie από το Prog Report

02/03/2021 @ 00:54

Mike Portnoy και John Petrucci φιλοξενήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από τους Roie Avin και Geoff Bailie στα πλαίσια podcast του Prog Report, με αφορμή την επικείμενη κυκλοφορία του νέου άλμπουμ των Liquid Tension Experiment μετά από 22 χρόνια.

Οι δύο άλλοτε συνεργάτες στους Dream Theater αναφέρθηκαν στην δημιουργική διαδικασία του "LTE3" μέσα σε πολύ ευχάριστο κλίμα, με τον Portnoy να σημειώνει ως σημαντικότερες διαφορές σε σχέση με παλιότερα το χρώμα των μαλλιών και τα μούσια.

Η πρόκληση στην οποία κλήθηκαν να αντεπεξέλθουν οι συμμετέχοντες και κυριάρχησε στην συζήτηση ήταν η δημιουργία του απόλυτου άλμπουμ των Rush με τραγούδια από το σύνολο της πλούσιας δισκογραφίας των Καναδών.

Επιλογές του Portnoy ήταν τα "By-Tor And The Snow Dog", "Jacob's Ladder" και "Xanadu", ενώ ο Petrucci περιορίστηκε στα "Countdown", "La Villa Strangiato" και "Mission".

Ο ιδρυτής του Prog Report, Roie Avin, διάλεξε τα "Subdivisions", "Animate" και "ΥΥΖ", με τον συνάδελφό του, Geoff Bailie να επιλέγει τα "Red Barchetta", "2112" και Marathon".

Σε χρονολογική σειρά, τα δώδεκα κομμάτια που επέλεξαν οι τέσσερις συνομιλητές είναι τα εξής: By-Tor And The Snow Dog / 2112 / Xanadu / La Villa Strangiato / Jacob's Ladder / Red Barchetta / ΥΥΖ / Subdivisions / Countdown / Marathon / Mission / Animate.

Το τρίτο άλμπουμ για το σχήμα των Rudess, Portnoy, Petrucci και Levin φέρει τον απλό τίτλο "LTE3" και πρόκειται να βγει στην αγορά στις 26 Μαρτίου. Πρώτο κομμάτι που δόθηκε στην δημοσιότητα ήταν το "The Passage Of Time", ακολουθούμενο την περασμένη Παρασκευή από το "Beating The Odds".

  • SHARE
  • TWEET