Αναθερμαίνεται η διαμάχη μεταξύ Portishead και The Weeknd

Αποδεικτικά στοιχεία ότι ο Abel Tesfaye έκλεψε, τελικά, το κομμάτι των Portishead

06/05/2014 @ 10:35
Πέρσι έλαβε χώρα μία διαμάχη δηλώσεων μεταξύ του Geoff Barrow των Portishead και του R&B καλλιτέχνη Abel Tesfaye (γνωστός υπό το όνομα The Weeknd).

Η κόντρα αφορούσε στη χρήση sample του γνωστού κομματιού των Portishead, "Mahine Gun", χωρίς την έγκριση του συγκροτήματος. Ο Barrow είχε δηλώσει: «Όταν κάποιος σου ζητάει να σε sample-άρει και αρνείσαι, οφείλει να σέβεται τον συνάδελφό του και να μην χρησιμοποιήσει τη μουσική του.»

Έπειτα, ο Barrow είχε αποκαλύψει ότι ο The Weeknd ισχυριζόταν πως δεν είχε χρησιμοποιήσει μουσική από το "Machine Gun" στο τραγούδι του, "Belong To The World". «Απ' ό,τι φαίνεται, ο The Weeknd λέει ότι δεν υπάρχει sample ούτε αρκετή ομοιότητα για να υπάρξει κάποια παραβίαση νόμου.» είχε δηλώσει απογοητευμένος ο Barrow.

Έναν χρόνο μετά, ο Geoff Barrow επαναφέρει το θέμα στη δημοσιότητα, ανεβάζοντας μια φωτογραφία στο Twitter από τις αρχές του 2013. Πρόκειται για ένα γράμμα όπου ο The Weeknd ζητάει το ελεύθερο για να χρησιμοποιήσει sample του "Machine Gun" για το κομμάτι του, το οποίο ονομαζόταν αρχικά "You Belong To The World". Μπορείτε να το δείτε παρακάτω:



Ακούστε το "Machine Gun" των Portishead εδώ και το "Belong To The World" εδώ.
  • SHARE
  • TWEET