Ο πρωταγωνιστής του εξωφύλλου του "Nevermind" μηνύει τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

O Spencer Elden δηλώνει πως ήταν αδύνατο να συναινέσει στη χρήση της εμβληματικής φωτογραφίας

25/08/2021 @ 11:57

O Spencer Elden, το άτομο που ως νεογέννητο εμφανίζεται στο εμβληματικό εξώφυλλο του "Nevermind" των Nirvana, μήνυσε τα εναπομείναντα μέλη καθώς και τον όμιλο που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του Kurt Cobain.

Ο Elden κατηγορεί τόσο το συγκρότημα όσο και τις αρμόδιες δισκογραφικές καθώς και τον φωτογράφο της περιβόητης λήψης, Kirk Weddle, για παιδική πορνογραφία καθώς και σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, ενώ ισχυρίζεται πως έχει υποστεί μκροχρόνια ψυχολογική βλάβη από το γεγονός, με συνέπειες στην εκπαίδευση και την ανατροφή του καθώς και στην εργασιακή του σταδιοδρομία. Υπογραμμίζει δε, πως οι επιπτώσεις του γεγονότος ήταν και οικονομικής φύσεως, και συγκεκριμένα απώλεια μισθού καθώς και παρελθοτικών αλλά και μελλοντικών εξόδων σε φαρμακευτική αγωγή.

Στο νομικό έγγραφο, τονίζει επίσης πως ποτέ δεν υπήρξε, επίσημη και γραπτή συναίνεση από τους τότε νομικούς και οικογενειακούς του προστάτες που να επιτρέπουν τη χρήση οποιασδήποτε φωτογραφίας του Spencer, και σίγουρα όχι μιας που εκμεταλλέυεται εμπορικά αυτόν, υποννοώντας πως η φωτογραφία είναι τεκμήριο πορνογραφικού περιεχομένου.

Σημειώνεται πως η Geffen το 1991 είχε στείλει στην οικογένεια του Elden μια πλατινένια κόπια του "Nevermind", που φέτος συμπληρώνει 30 χρόνια από την κυκλοφορία του, καθώς και ένα λούτρινο αρκουδάκι, ενώ ο ίδιος στο πρόσφατο παρελθόν είχε αναπαράγει την ιστορική λήψη, έχοντας μάλιστα ένα τατουάζ στο στήθος του με τον τίτλο του δίσκου.

Σε συνέντευξή του το 2016 με αφορμή τα 25 χρόνια του άλμπουμ, είχε αποκαλύψει την έντονη δυσαρέσκειά του για το εξώφυλλο, το οποίο, όπως είχε δηλώσει, πλέον τον εκνεύριζε ως ύπαρξη.

  • SHARE
  • TWEET