Ακούστε τη διασκευή της Nancy Wilson (Heart) στο "The Rising" του Springsteen

Πρόκειται για το πρώτο single από τον επερχόμενο προσωπικό δίσκο της σπουδαίας μουσικού

26/10/2020 @ 13:31

Η Nancy Wilson, κιθαρίστρια και συνιδρύτρια των ιστορικών Heart, αναμένεται έπειτα από 45 χρόνια καριέρας, να κυκλοφορήσει τον πρώτο της προσωπικό δίσκο.

Το ντεμπούτο της, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021 με την σπουδαία μουσικό να δίνει στη δημοσιότητα το πρώτο single.

Πρόκειται για την διασκευή της στο εμβληματικό "The Rising" του Bruce Springsteen, την οποία μπορείτε να ακούσετε εδώ.

Η Wilson ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στον προσωπικό της δίσκο, στον οποίο έχει αναλάβει τις κιθάρες και τα φωνητικά, όταν η τρέχουσα πανδημία ακύρωσε τα σχέδια των Heart για περιοδείες:

«Υπήρχαν τόσες φορές που με ρωτούσαν πότε θα κυκλοφορούσα και εγώ ένα προσωπικό δίσκο. Λοιπόν, η στιγμή έφτασε. Το γεγονός πως δεν ήμουν σε θέση να περιοδεύσω, μου επέτρεψε να έχω αρκετό χρόνο στο σπίτι να αφοσιωθώ στη σύνθεση».

Αναφορικά με την επιλογή της να διασκευάσει το συγκεκριμένο κομμάτι, η Wilson δήλωσε:

«Mαζί με αυτό διασκεύασα και μερικά ακόμη τραγούδια που αντικατοπτρίζουν τους προβληματικούς καιρούς στους οποίους ζούμε. Ήθελα να δημιουργήσω κάτι εμπνευσμένο και ελπιδοφόρο, για όσους από εμάς υποφέρουμε από ασθένειες και απώλειες αυτή την περίοδο. Ελπίζω αυτό το κομμάτι να μας αναπτερώσει το ηθικό».

Υπενθυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες ο Bruce Springsteen κυκλοφόρησε το εξαιρετικό "Letter To You", τον πρώτο του δίσκο με την θρυλική E Street Band έπειτα από το 2014.

Το "The Rising" αποτελεί το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου από το 2002, ο οποίος επηρεάστηκε βαθιά από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Το τραγούδι, όπως είχε εξηγήσει ο Springsteen παρουσιάζει την κατάσταση από την οπτική ενός πυροσβέστη που τρέχει προς το World Trade Center στιγμές μετά την επίθεση.

Δείτε επίσης:

Οι 15 καλύτερες γυναίκες κιθαρίστριες

«A Beginner's Guide»: AOR

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nancy Wilson (@nancywilson) on

  • SHARE
  • TWEET