Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος μουσικός παραγωγός Phil Spector

Βρισκόταν στην φυλακή όπου και εξέτιε την ποινή του για την δολοφονία της Lana Clarkson

18/01/2021 @ 11:04

'Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο θρυλικός μουσικός παραγωγός Phil Spector.

O Spector, βρισκόταν στην φυλακή όπου και εξέτιε ποινή κάθειρξης 19 ετών, έχοντας καταδικαστεί το 2009 για τη δολοφονία της ηθοποιού Lana Clarkson.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Spector πέθανε από επιπλοκές εξαιτίας του κορωνοϊού, από τον οποίο έπασχε τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το California Department of Corrections and Rehabilitation (CDCR).

Ο Spector λογίζεται ως ένας από τους επιδραστικότερους παραγωγούς στην ιστορία της ποπ, υπεύθυνος για την δημιουργία και τη διάδοση του περίφημου Wall Of Sound.

Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Bruce Springsteen, οι Beatles, Leonard Cohen, Ramones, Beach Boys, Ιke & Tina Turner, κ.ά.

Αποσύρθηκε αρχικά από τη μουσική βιομηχανία το 1966, για να επανέλθει το 1969 αναλαμβάνντας την ηχογράφηση του "Let It Be" των Beatles.

Toν Φεβρουάριο του 2003, χρονιά όπου καταγράφηκε η τελευταία του συμμετοχή σε παραγωγή δίσκου, αυτή για το "Silence Is Easy" των Star Sailor, βρέθηκε νεκρή στην έπαυλή του η ηθοποιός Lana Clarkson. Ο Spector είχε ισχυριστεί, πως ο θάνατός της, που είχε προέλθει από πυροβολισμό, ήταν κατά λάθος αυτοκτονία, πως αυτή «φίλησε το πιστόλι».

Κρίθηκε ένοχος για δολοφονία, και καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 19 ετών. Κατά τη διάρκεια της δίκης, αρκετές γυναίκες είχαν καταθέσει πως τις είχε απειλήσει με όπλο καθώς και πως τις είχε κακοποιήσει σεξουαλικά.

  • SHARE
  • TWEET