Lars Ulrich: «Κάπως έτσι γνώρισα τον James Hetfield»

Ο ντράμερ των Metallica αποκαλύπτει πως δημιουργήθηκε το θρυλικό συγκρότημα

21/11/2017 @ 17:33

Ο Lars Ulrich, στην εκπομπή του Mike Hogan, ρωτήθηκε πώς γνώρισε τον James Hetfield και μαζί οδηγήθηκαν στη δημιουργία των Metalllica.

«Προφανώς και ήταν προ-ίντερνετ εποχής. Υπήρχε τότε μια εφημερίδα στο Λος Άντζελες, η The Recycler, η οποία κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούταν για αγοραπωλησίες. Μπορούσες να βρεις τα πάντα εκεί, από αμάξια μέχρι μηχανήματα για το γκαζόν. Και υπήρχε ένα πολύ μικρό κομμάτι, το οποίο έπρεπε να ξέρεις που είναι για να το διαβάσεις, που έγραφαν οι μουσικοί που έψαχναν να βρουν μπάντα και το αντίστροφο».

«Έβαλα την αγγελία μου εκεί, ότι δηλαδή ένας ντράμερ ψάχνει μουσικούς για να ξεκινήσουν ένα συγκρότημα και σαν είδος μουσικής έβαλα New wave of British Heavy Metal. Και η αλήθεια είναι ότι έλαβα πολλά τηλεφωνήματα, αλλά οι περισσότεροι θεωρούσαν heavy metal τους Kansas και τους Styx».

«Μια μέρα, ένας τύπος που τον έλεγαν Hugh Tanner ήρθε και έφερε και έναν φίλο του μαζί, ο οποίος φίλος του ήταν ένας ψηλός και αδύνατος τύπος αλλά πολύ ντροπαλός και εσωστρεφής... Αυτός ήταν ο James Hetfield».

«Παίξαμε μερικές φορές οι τρεις μας μαζί, αλλά δεν έγινε και τίποτα, δεν δέσαμε. Αν και ο James είχε κάτι που με τραβούσε στο να παίζουμε μαζί».

«Το καλοκαίρι εκείνο πήγα στην Ευρώπη και στην Αγγλία και ακολουθούσα πολλά συγκροτήματα όπως οι Motorhead, Diamond Head και άλλα. Μετά από τέσσερις μήνες γύρισα στο Λος Άντζελες, όπου πήρα τηλέφωνο τον James και του είπα να προσπαθήσουμε οι δυο μας να φτιάξουμε μπάντα, χωρίς τον Hugh Tanner. Τότε ήταν που συνδεθήκαμε και ακούσαμε όλα τα single που έφερα από Ευρώπη. Εκείνος νόμιζε ότι heavy metal ήταν οι Aerosmith και ο Ted Nugent!».

«Τότε όμως το ευρωπαϊκό heavy metal δεν ήταν διαδεδομένο στο Λος Άντζελες, οπότε σκεφτήκαμε να ξεκινήσουμε ως μπάντα που έκανε διασκευές όλων αυτών των ευρωπαϊκών συγκροτημάτων και να τα "πουλήσουμε" για δικά μας. Και μετά αρχίσαν οι συναυλίες και σιγά σιγά ξεκινήσαμε να γράφουμε τα δικά μας κομμάτια».

Ο γνωστός ντράμερ στην ίδια εκπομπή ανέφερε πώς επηρέασε η grunge τους Metallica, ενώ προσφάτως σχολίασε και άλλα θέματα τις επικαιρότητας, όπως το σκάνδαλο Weinstein.

  • SHARE
  • TWEET