«Κοινό μυστικό πως ο Harvey Weinstein ήταν ένας τιποτένιος, αλλά…»

Οι σκέψεις του Lars Ulrich για το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων

09/11/2017 @ 10:55

Σε συνέντευξή του ο Lars Ulrich των Metallica μίλησε για την υπόθεση του Harvey Weinstein και το σκάνδαλο σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έχει ξεσπάσει στην Αμερική, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να σπάσει η σιωπή και να ξεκινήσει η συζήτηση για την χολιγουντιανή «κουλτούρα» του casting.

Να θυμίσουμε πως οι ασκοί του Αιόλου έχουν ανοίξει για τον δημοφιλή παραγωγό με αρκετές ηθοποιούς –μεταξύ των οποίων η Gwyneth Paltrow και η Angelina Jolie- να εκτοξεύουν εναντίον του διαφόρων ειδών κατηγορίες για σεξουαλική μεταχείριση.

«Έχω την αίσθηση πως βρισκόμαστε στην αρχή ενός ξεκαθαρίσματος. Νομίζω ότι είναι σπουδαίο που ο καθένας, ανεξαρτήτου φύλλου, πλέον νιώθει άνετα και μιλάει δημόσια για την εμπειρία του σαν θύμα αντίστοιχων υποθέσεων. Είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να μην κουβαλούν τέτοια βάρη μέσα τους αλλά να νιώθουν άνετα και να τα εξομολογούνται δημόσια».

Συνεχίζοντας:

«Αυτή είναι η καλή πλευρά του πράγματος. Είμαι σίγουρος πως για την ώρα ακούμε μόνο αλήθειες. Τα ερωτηματικά, όμως, ενδεχομένως να ξεκινήσουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα όταν κάποιος κατηγορήσει κάποιον άλλο για κάτι το οποίο δεν είναι ακριβώς αληθές. Με φοβίζουν οι "δημόσιες εκτελέσεις" ανθρώπων οι οποίοι στην πραγματικότητα μπορεί να είναι αθώοι. Είμαι σίγουρος πως η ζωή κάποιων θα αλλάξει με αφορμή ορισμένες ψευδείς κατηγορίες. Ελπίζω σαν κοινωνία να βρούμε τρόπο να χαλιναγωγήσουμε τα μίντια και να αποφύγουμε άδικες δημόσιες διαπομπεύσεις».

Και ολοκληρώνοντας:

«Δεν υπάρχει κανένας στη βιομηχανία του θεάματος που να μην ήξερε πως ο Harvey Weinstein είναι ένας μαλ…ς. Ήταν κοινό μυστικό. Μετά όμως από 3 μήνες ή 5 χρόνια είμαι σίγουρος πως τα πράγματα δεν θα είναι τόσο σαφή».

  • SHARE
  • TWEET