8 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τους System Of A Down

Πώς γνωρίστηκαν, πώς προέκυψε το όνομα τους, από που προήλθε ο τίτλος του "Steal This Album!" και άλλα

09/05/2019 @ 10:39

1. Καταγωγή: Ο Serj Tankian γεννήθηκε στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, στη Βηρυτό, από Αρμένιους γονείς. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες όταν ήταν μόνο 5 χρονών. Ο Shavo Odadjian γεννήθηκε στο Ερεβάν, στην Αρμενία, αλλά μετακόμισε στην Αμερική σε νεαρή ηλικία. Ο John Dolmayan, μισός Αρμένιος και μισός Λιβανέζος, πήγε στο Λος Άντζελες κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στο Λίβανο, όπου παραλίγο να σκοτωθεί από μια αδέσποτη σφαίρα. Ο Daron Malakian έχει αρμενική καταγωγή και είναι το μόνο μέλος της μπάντας που γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

2. Τρία από τα τέσσερα μέλη πήγαν σχολείο στο Rose and Alex Pilibos Armenian School (ο John είναι ο μόνος που φοίτησε σε άλλο σχολείο). Ωστόσο, όσο περίεργο και αν φαίνεται, δεν γνωρίστηκαν στο σχολείο, κυρίως λόγω τη ηλικιακής διαφοράς. Δεν ήταν μέχρι ο Serj, ο Shavo και ο Daron να βρουν δουλειά σε ένα στούντιο ηχογράφησης, όπου και συναντήθηκαν για πρώτη φορά και αποφάσισαν να σχηματίσουν τους Soil (το πρώτο όνομα της μπάντας).

3. Το «Soil» έδωσε τη θέση του στο «System Of A Down», όνομα εμπνευσμένο από ένα ποίημα με τίτλο «Victims Of A Down» που γράφτηκε από τον Daron Malakian. Η μπάντα αποφάσισε να αλλάξει το «Victims» σε «System», επειδή πίστευαν ότι έτσι θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο και θα προσεγγίσουν περισσότερο κοινό.

4. Το εξώφυλλο του παρθενικού, ομώνυμου άλμπουμ της μπάντας είναι μια αφίσα, η οποία σχεδιάστηκε από τον John Heartfield και χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Στόχος ήταν να αντιταχθεί στον Χίτλερ λέγοντας: «Five fingers has a hand! With these five grab the enemy!» ("Πέντε δάχτυλα έχει το χέρι! Με αυτά τα πέντε πιάσε τον εχθρό!"). Στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ υπάρχει το εξής κείμενο: «The hand has five fingers, capable and powerful, with the ability to destroy as well as create» ("Το χέρι έχει πέντε δάχτυλα, ικανά και ισχυρά, με τη δυνατότητα τόσο να καταστρέψουν όσο και να δημιουργήσουν). Και πιο κάτω με έντονα γράμματα: «Open your eyes, open your mouths, close your hands and make a fist» ("Ανοίξτε τα μάτια σας, ανοίξτε το στόμα σας, κλείστε τα χέρια σας και σχηματίστε μια γροθιά).

5. «Arto» είναι το όνομα του οργανικού μέρους  στο τέλος του "Aerials". Το όνομα προέρχεται από τον avant-garde συνθέτη Arto Tunçboyacıyan, ο οποίος έγραψε τη μουσική για αυτή την προσαρμογή του Der Voghormia, ενός τραγουδιού της Εκκλησίας της Αρμενίας.

6. Στις αρχές του 2000, ένα demo των System Of A Down, το οποίο οι οπαδοί της μπάντας ονόμασαν "Toxicity II" κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Η μπάντα αργότερα έβγαλε τον τρίτο της δίσκο με τίτλο "Steal This Album!" κάνοντας αναφορά στην παράνομη διακίνηση της μουσικής μέσω του διαδικτύου. Ωστόσο, αν εσύ θέλεις να βγάλεις λεφτά δεν χρειάζεται να κλέψεις. Δοκίμασε την τύχη σου στο online καζίνο και ετοιμάσου να διασκεδάσεις παίζοντας παιχνίδια και βγάζοντας χρήματα!

7. Το τραγούδι "Kill Rock N' Roll", που συμπεριλαμβάνεται στον πέμπτο δίσκο του συγκροτήματος, γράφτηκε από τον Daron Malakian προς τιμήν του ενός κουνελιού που σκότωσε ενός οδηγούσε στην εθνική. 

8. Τα άλμπουμ "Hypnotize" και "Mezmerize" κυκλοφόρησαν το 2005 και με μόλις έξι μήνες διαφορά. Και τα δύο έγιναν νούμερο ένα στο Billboard 200, καθιστώντας το συγκρότημα ένα από τα ελάχιστα που το κατάφερε!

  • SHARE
  • TWEET