Γεγονός η πλούσια επανέκδοση για το "Black Album" των Metallica

30 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την κυκλοφορία του

22/06/2021 @ 21:21

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι Metallica συνεχίζουν τις επετειακές επανεκδόσεις με τον διασημότερο δίσκο της καριέρας τους και έναν από τα πλέον επιτυχημένους όλων των εποχών.

Το "Metallica" ή "Black Album" όπως καθιερώθηκε, κυκλοφόρησε στις 12 Αυγούστου του 1991 και οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τα 16 εκατομμύρια αντίτυπα, μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, το 2012.

Η remastered εκδοχή θα κυκλοφορήσει στις 10 Σεπτεμβρίου, σε διπλό βινύλιο 180 γραμμαρίων, μονό CD, τριπλό CD, ψηφιακή μορφή και box set.

Το περιορισμένης έκδοσης, πλούσιο σε περιεχόμενο box set θα περιλαμβάνει το διπλό βινύλιο, ένα picture disc, τρία live LP, 14 CD, 6 DVD, βιβλίο 120 σελίδων και αναμνηστικά.

Τα 14 CD θα περιλαμβάνουν rough mixes, demo εκτελέσεις, συνεντεύξεις και ζωντανές εμφανίσεις, ενώ περιεχόμενο των 6 DVD θα είναι outtakes, στιγμιότυπα από τα παρασκήνια, επίσημα video και ζωντανές εμφανίσεις.

Παράλληλα, θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ διασκευών "The Metallica Blacklist" σε τετραπλό CD και εφταπλό βινύλιο, με περιεχόμενο 53 εκτελέσεις στα 12 τραγούδια του δίσκου από διαφορετικούς καλλιτέχνες. 

Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί στην δημοσιότητα το διάρκειας ενός λεπτού trailer της επανέκδοσης, η remastered εκδοχή του εναρκτήριου "Enter Sandman" και μία demo εκδοχή του "Enter Sandman" ηχογραφημένη στις 12 Ιουλίου του 1990 από το διπλό CD "Riffs & Demos".

Στις 19 Οκτωβρίου τέλος, πρόκειται να βγει στην αγορά το φωτογραφικό βιβλίο "The Black Album in Black & White" με περιεχόμενο κλασικές και ακυκλοφόρητες εικόνες από τον φακό του Ross Halfin, που ξεκίνησε να δουλεύει με το συγκρότημα το 1984 και έχει συνεργαστεί με ονόματα όπως οι  Led Zeppelin, AC/DC, Black Sabbath, Iron Maiden και Van Halen.

  • SHARE
  • TWEET