Οι Solstafir απαντούν στις κατηγορίες του πρώην ντράμερ τους

Ο Gudmundur Oli Palmason βρέθηκε εκτός μπάντας τον Ιανουάριο

06/06/2015 @ 13:29
Έπειτα από τέσσερις και πλέον μήνες σιωπής όσον αφορά με την απομάκρυνση του Guðmundur Óli Pálmason από τους Solstafir, οι δύο πλευρές παρουσίασαν εν τέλει την δική τους εκδοχή για τα γεγονότα.

Καταρχάς, ο Pálmason έσπασε την σιωπή του και με μακροσκελή ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Solstafirofficial.wordpress.com παρέθεσε τα γεγονότα και εξέφρασε την πικρία του για την συμπεριφορά του frontman, Aðalbjörn Tryggvason.

Ο Pálmason στέκεται όχι μόνο στο ότι εκδιώχθηκε, αλλά κυρίως στο ότι η απομάκρυνσή του μεθοδεύτηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει και να προασπίσει τα δικαιώματά του, καθώς μεγάλο μέρος του σημερινού status των Solstafir οφείλεται στην δική του συνεισφορά από την ίδρυση της μπάντας μέχρι πρότινος.

Από την μεριά τους οι υπόλοιποι Solstafir εξέφρασαν την λύπη τους για την τροπή των γεγονότων, στάθηκαν στο ότι αιτία την απομάκρυνσης του Pálmason ήταν η προβληματική συμπεριφορά του (κάτι που παραδέχθηκε και ο ίδιος) και εμφανίσθηκαν μετανιωμένοι που εξαρχής δεν ξεκαθάρισαν την κατάσταση. 

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσπαθούν να ρίξουν τους τόνους, αναγνωρίζοντας την προσφορά του Pálmason, ενώ γνωστοποιούν ότι θα συνεχίσουν σαν trio, με την προσθήκη session ντράμερ:

«Παρότι αυτά που διαβάσαμε φαίνεται ότι γράφτηκαν από θυμό, πικρία και πείσμα, εξακολουθούμε να μην κρατάμε κακία στον Gudmundur και θέλουμε ειλικρινά να τον ευχαριστήσουμε για την σκληρή δουλειά του και για την τεράστια συμβολή του στην μπάντα όλα αυτά τα χρόνια. Εξακολουθούμε να αναγνωρίζουμε την συνεισφορά του και φυσικά θα λάβει το μερίδιο που του αναλογεί. Δεν υπήρξε καμία πρόθεση να μην συμβεί αυτό. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον ρόλο του στους Solstafir, μιας και εξαιτίας αυτού δεν αναφερθήκαμε και δεν θα αναφερθούμε στους συγκεκριμένους λόγους. Ελπίζουμε ότι αυτό το σέβεστε και το κατανοείτε.

Οι Solstafir θα συνεχίσουν σαν trio, με την προσθήκη session ντράμερ, όπως συμβαίνει από τον φετινό Ιανουάριο. Ελπίζουμε να σας δούμε στον δρόμο και το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε είναι να συνεχίσετε να μας στηρίζεται. Με πολλή αγάπη και σεβασμό, Solstafir.»
  • SHARE
  • TWEET