Στο φως κλεμμένα αντικείμενα του John Lennon

Είχαν κλαπεί από το σπίτι της Yoko Ono το 2006

22/11/2017 @ 12:45

Η γερμανική αστυνομία ανέκτησε περίπου 100 προσωπικά αντικείμενα του John Lennon, τα οποία είχαν κλαπεί από την Yoko Ono το 2006.

Τα αντικείμενα είχαν αφαιρεθεί από το σπίτι της Yoko στη Νέα Υόρκη και σε αυτά συμπεριλαμβάνονται τρία ημερολόγια, δύο μεταλλικά ζευγάρια γυαλιών του John Lennon, μία ταμπακιέρα και χειρόγραφες μουσικές σημειώσεις. Τα αντικείμενα βρέθηκαν σε αποθήκες της εταιρίας δημοπρατήσεων Auctionata.

Η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο και έκανε επιδρομή στο σπίτι του στο Βερολίνο. Στο αμάξι του βρέθηκαν και άλλα κλεμμένα αντικείμενα, όπως ένας χαρτοφύλακας. Η Associated Press αναφέρει ότι ο πρώην οδηγός της Yoko, που διαμένει στην Τουρκία, είναι ένας από τους υπόπτους για την κλοπή των αντικειμένων.

Μεταξύ των αντικειμένων είναι και μια ηχογράφηση μιας συναυλίας των Beatles το 1965, έγγραφα για τα πνευματικά δικαιώματα του "I’m The Greatest" και χειρόγραφες σημειώσεις για τα τραγούδια "Woman" και "Just Like Starting Over". Ένα από τα ημερολόγια περιέχει την τελευταία καταγραφή που έκανε ο John Lennon, στις 8 Δεκεμβρίου 1980, λίγες ώρες πριν δολοφονηθεί από τον Mark David Chapman.

  • SHARE
  • TWEET