Οι Iron Maiden αποκαλύπτουν τον διάδοχο του "The Book Of Souls"

Όλες οι πληροφορίες για το πρώτο άλμπουμ των Βρετανών έπειτα από έξι χρόνια

19/07/2021 @ 17:07

Όπως αναμενόταν, το "The Writing On The Wall" ήταν απλώς η αρχή.

Οι Iron Maiden έπειτα από τη δημοσιοποίηση του καινούριου τους single, σήμερα, Δευτέρα 19 Ιουλίου ανακοίνωσαν την άφιξη του διαδόχου του "The Book Of Souls".

Το δέκατο έβδομο άλμπουμ της θρυλικής μπάντας θα ονομάζεται "Senjutsu" και θα κυκλοφορήσει στις 3 Σεπτεμβρίου μέσω της Parlophone και της BMG (Η.Π.Α.).

Ηχογραφημένο στα Guillaume Tell Studio στο Παρίσι από τους Kevin "Caveman" Shirley και Steve Harris, το άλμπουμ θα περιέχει δέκα συνθέσεις, συνολικής διάρκειας κοντά στα 82 λεπτά, ενώ το εξώφυλλο, εκ νέου δημιουργία του Mark Wilkinson, εμπνευσμένο από μια ιδέα του Harris, βρίσκει τον Eddie μεταμορφωμένο σε αιμοδιψή samurai.

Σχολιάζοντας την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία, ο Harris ανέφερε:

«Αποφασίσαμε να ηχογραφήσουμε στα Guillaume Tell Studio ξανά εξαιτίας της χαλαρωτικής ατμόσφαιρας που κυριαρχεί. Ο χώρος είναι τέλειος για τις ανάγκες μας. Το κτίριο ήταν παλιότερα ένα σινεμά, έχοντας υψηλό ταβάνι, παρέχοντας τέλεια ακουστική. Ηχογραφήσαμε τον δίσκο με τον ίδιο τρόπο όπως το "Book Of Souls". Γράφαμε ένα τραγούδι, το προβάραμε και το ολοκληρώναμε αμέσως, όσο το είχαμε φρέσκο στο κεφάλι μας.

Υπάρχουν μερικά πολύ περίπλοκα κομμάτια σε αυτόν τον δίσκο που απαιτούσαν πολλή και σκληρή δουλειά για να τα κάνουμε να ηχούν ακριβώς όπως θα θέλαμε, οπότε η όλη διαδικασία ήταν πολύ απαιτητική, αλλά ο Kevin μπορεί ιδανικά να αποτυπώσει την ουσία της μπάντας και θεωρώ πως η όλη προσπάθεια άξιζε! Είμαι πολύ περήφανος για το αποτέλεσμα και ανυπομονώ να το ακούσουν οι οπαδοί».

Ο Bruce Dickinson με τη σειρά του δήλωσε:

«Είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι για αυτόν τον δίσκο. Τον ηχογραφήσαμε το 2019 κατά τη διάρκεια ενός διαλείμματος της "Legacy Of The Beast" περιοδείας, ώστε και να εκμεταλλευτούμε πλήρως τον χρόνο της περιοδείας αλλά και να έχουμε αρκετό χρόνο ώστε να προετοιμάσουμε ένα σπουδαίο εξώφυλλο για τον δίσκο καθώς και κάτι τόσο ξεχωριστό όσο το video. Βέβαια, η πανδημία καθυστέρησε ελαφρώς τα πράγματα, ακόμη και μερικά τόσο καλά οργανωμένα σχέδια, ή θα μπορούσα να πω καλύτερα, στρατηγικές;

Τα τραγούδια έχουν ποικιλία, και μερικά είναι αρκετά μεγάλα. Υπάρχουν επίσης ένα δύο κομμάτια που διαφοροποιούνται από το γνώριμο στυλ μας και πιστεύω οι οπαδοί μας θα μείνετε έκπληκτοι, με καλό τρόπο!»

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε το πλήρες tracklist και το εξώφυλλο του "Senjutsu", το οποίο μεταφράζεται ως «στρατηγική και τακτική», ενώ οι προπαραγγελίες ξεκινούν στις 21 Ιουλίου.

01. Senjutsu (8:20) (Smith/Harris)
02. Stratego (4:59) (Gers/Harris)
03. The Writing On The Wall (6:13) (Smith/Dickinson)
04. Lost In A Lost World (9:31) (Harris)
05. Days Of Future Past (4:03) (Smith/Dickinson)
06. The Time Machine (7:09) (Gers/Harris)
07. Darkest Hour (7:20) (Smith/Dickinson)
08. Death Of The Celts (10:20) (Harris)
09. The Parchment (12:39) (Harris)
10. Hell On Earth (11:19) (Harris)

Δείτε ακόμη:

Τα πάντα για τους Iron Maiden

Iron Maiden @ Rockwave Festival, 20/07/18

  • SHARE
  • TWEET