Την πιο επιτυχημένη πρώτη εβδομάδα σε πωλήσεις για το 2022 κατέγραψαν οι Ghost

To "Impera" βρέθηκε στη δεύτερη θέση του Billboard Top 200 καθώς και στην κορυφή charts ανά τον κόσμο

22/03/2022 @ 15:14

Όπως φαίνεται, ο νέος δίσκος των Ghost, "Impera", έχει βάλει πλώρη για να καταστεί ο πιο επιτυχημένος της έως τώρα πορείας τους.

Όπως ενημέρωσε το Billboard, το άλμπουμ, που κυκλοφόρησε νωρίτερα εντός του μήνα, σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση του Top 200, ξεπερνώντας το "Prequelle" που είχε βρεθεί μια θέση πιο κάτω το 2018.

Επιπρόσθετα, το άλμπουμ σημείωσε εντός της πρώτης εβδομάδας από την κυκλοφορία του, τις μεγαλύτερες πωλήσεις στις Η.Π.Α. για το 2022 ανεξαρτήτως ιδιώματος, όσον αφορά τα αντίτυπα των φυσικών μορφών του, δηλαδή LPs, CDs και κασέτες.

Συγκεκριμένα, το "Impera" έχει πουλήσει ήδη, μόνο στις Η.Π,Α., περί τα 62.500 αντίτυπα, ξεπερνώντας και το "Dawn FM" του The Weekend με τα 37.000 αντίτυπα σε CD τον Φεβρουάριο.

Μάλιστα, πρόκειται για τον hard rock δίσκο με τις περισσότερες πωλήσεις βινυλίων την πρώτη εβδομάδα της κυκλοφορίας του, από το 1994 και το "Vitalogy" των Pearl Jam.

Συγκριτικά, το "Senjutsu" των Iron Maiden είχε καταγράψει 61.000 φυσικές πωλήσεις τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η επιτυχία των Ghost όμως δεν περιορίστηκε στις Η.Π.Α., αφού το άλμπουμ φιγουράρει στο top 5 charts ανά τον κόσμο, κατακτώντας την πρώτη θέση στα αντίστοιχα της Γερμανίας και της Σουηδίας ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε σε αυτά του Ηνωμένου Βασιλείου, Ολλανδίας, Βελγίου και Νορβηγίας.

Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα οι Ghost εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην εκπομπή του Jimmy Kimmel, όπου και απέδωσαν ζωντανά, μέσα από ένα μαυσωλείο, το single "Call Me Little Sunshine".

  • SHARE
  • TWEET