Ο κιθαρίστας των Gargoyl και Revocation προτείνει πέντε jazz δίσκους

O Dave Davidson παρουσιάζει δίσκους και κιθαρίστες της jazz που κάθε οπαδός του metal πρέπει να ακούσει

11/11/2020 @ 11:17

Οι Gargoyl, το progressive rock/metal σχήμα των Dave Davidson (Revocation) και Luke Roberts (Ayahuasca), κυκλοφόρησαν πριν ένα μήνα το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ τους.

Ο κιθαρίστας της μπάντας, Dave Davidson, έκανε γνωστή την αγάπη του για τη jazz, η οποία διαφαίνεται και μέσα στον δίσκο, προτείνοντας τα παρακάτω πέντε άλμπουμ που κάθε οπαδός του metal πρέπει να ακούσει.

1. Wes Montgomery – "Smokin’ At The Half Note"
«Ήταν ο πρώτος δίσκος που άκουσα από jazz, οπότε θεώρησα ότι με αυτός ο κλασικό άλμπουμ είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσει κανείς»

2. Wayne Shorter - "The All Seeing Eye"
«Ο Wayne Shorter είναι γίγαντας της jazz, όχι μόνο σαν αυτοσχεδιαστής αλλά και σαν δημιουργικός συνθέτης επίσης»

3. Pat Metheny – "Question And Answer"
«Αυτό το άλμπουμ κυκλοφόρησε στα '90s οπότε θεωρείται μοντέρνο με τα jazz standard αλλά το παίξιμο του Metheny ακούγεται φουτουριστικό. Όλοι οι shredders εκεί έξω πρέπει να το ακούσουν»

4. Dave Holland Big Band – "What Goes Around"
«Μια από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με τη jazz είναι ότι αποτελεί background μουσική για πάρτι με κοκτέιλ.Ωστόσ, παίζοντας σε μια big band κατάλαβα τον όγκο που τα χάλκινα πνευστά μπορούν να προσθέσουν»

5. John Coltrane – "Giant Steps"
«Όταν σκεφτόμουν ποιοί θα είναι στη λίστα, ήξερα ότι θα έπρεπε να συμπεριλάβω τον Coltrane. Είναι από τους αγαπημένους μου μουσικούς από οποιοδήποτε είδος»

Κλείνοντας την λίστα του, ο Dave Davidson πρόσθεσε: «Σαν κιθαρίστας ήθελα να συμπεριλάβω μερικούς πιο μοντέρνους κιθαρίστες που είναι στο προσκήνιο της jazz/fusion σκηνής σαν έξτρα. Αν θέλετε να εξερευνήσετε περισσότερο μερικούς εκπληκτικούς κιθαρίστες που εξελίσσουν την μοντέρνα jazz, προτείνω να ακούσετε τους Adam Rogers, Gilad Hekselman, Lage Lund, Kurt Rosenwinkel, Julian Lage, Jonathan Kreisberg, Nir Felder και Ben Monder».

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την κριτική του φετινού άλμπουμ των Gargoyl, ενώ στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε την Ανασκόπηση του Rocking για το 2019 στη jazz και εδώ έναν χρήσιμο οδηγό για την avant-garde jazz.

Διαβάστε εδώ το άρθρο του Dave Davidson στο Metal Injection

  • SHARE
  • TWEET