Η αντιτρομοκρατική του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρεί κορυφαίο στόχο τα εκεί φεστιβάλ

Επιπλέον μέτρα ασφαλείας ζητήθηκαν από τους διοργανωτές

30/05/2016 @ 19:29

Ένας από τους κορυφαίους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας προειδοποιεί ότι οι μουσικόφιλοι μπορεί να είναι ο επόμενος στόχος για ένα μεγάλης έκτασης τρομοκρατικό χτύπημα, σε ενημερωτική ομιλία του κατά της τρομοκρατίας στο στάδιο του Wembley και με ολόκληρη την εποχή των μεγάλων φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου στον ορίζοντα.

Ο Neil Basu, αναπληρωτής βοηθός διοικητή της Μητροπολιτικής αστυνομίας, δήλωσε ότι τα φεστιβάλ, τα αθλητικά στάδια και τα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης έχουν όλα υπαχθεί στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου» και ότι κάθε είδους μαζική ψυχαγωγική δραστηριότητα είναι «στην κορυφή της ατζέντας».

Μιλώντας στο Wembley, όπου παρευρέθησαν για να ενημερωθούν στελέχη της μουσικής βιομηχανίας, καθώς και παράγοντες της Premier League, ανέφερε ότι τα μεγάλα στάδια έχουν ήδη υιοθετήσει τα απαιτούμενα αυστηρά μέτρα ασφαλείας, αλλά τρέφει φόβους για το τί θα κάνει η οικονομία της νύχτας. Επίσης, παραδέχτηκε ότι τα μουσικά φεστιβάλ είναι τόσο ψηλά στην λίστα επικινδυνότητας γιατί είναι δύσκολο να φυλαχθούν οι μεγάλες τους περίμετροι.

Σύμφωνα με τους The Sunday Times, είπε: «Θα ήθελα να δω τους ιδιοκτήτες και όσους οργανώνουν τα διάφορα event να παίρνουν τις ίδιες προφυλάξεις. Αυτοί οι άνθρωποι [σ.σ.: τρομοκράτες] είναι απολύτως ευτυχείς να στοχεύουν σε πολίτες και να προκαλούν τις μέγιστες απώλειες».

  • SHARE
  • TWEET