Το AthensRocks επιστρέφει το 2021 με προσθήκες στο line-up

The National, Idles και Balthazar ενώνουν τις δυνάμεις τους το επόμενο καλοκαίρι στην Αθήνα

28/05/2020 @ 14:32

AthensRockers, save the date!

Κυριακή 13 Ιουνίου 2021 - OAKA

Το AthensRocks επιστρέφει με ακόμη καλύτερο line-up από αυτό που υποσχέθηκε!

Μια σκέψη και μόνο γυρνούσε στο μυαλό μας, όλο αυτό το διάστημα! Το AthensRocks 2021, από το οποίο δεν θέλαμε να λείψει κανείς!  Στόχος μας ήταν να βρίσκονται μαζί μας, όλα τα αγαπημένα μας συγκροτήματα και φυσικά εσείς! Θέλοντας να σας ευχαριστήσουμε για την υπομονή σας και να ανταποδώσουμε τη στήριξή σας στο φεστιβάλ μας, η διεξαγωγή του AthensRocks 2021 θα γίνει χωρίς… «απουσίες».

Σημειώστε λοιπόν από τώρα την 13η Ιουνίου 2021 στο ΟΑΚΑ, όπου και θα πραγματοποιηθεί το ΑthensRocks, ανανεώνοντας το ραντεβού του με τους The National! To countdown ξεκίνησε και μετράμε αντίστροφα για ένα υπέροχο μουσικό καλοκαίρι που όλοι περιμένουμε και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μας το στερήσει κανείς!

Οι κύριοι Matt Berninger, Aaron Dessner, Bryce Dessner, Scott Devendorf και Bryan Devendorf δε γινόταν να λείψουν από το πιο φρέσκο festival της πόλης! Έστω με μια μικρή καθυστέρηση, το AthensRocks θα έχει τους headliners που περίμενε καιρό, ικανοποιώντας τους Έλληνες fans, που απαιτούσαν να δουν επί σκηνής την πιο σημαντική indie ροκ μπάντα της δεκαετίας, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας τους.

Πιστοί στο ραντεβού τους και οι IDLES! Μουσικό απωθημένο μιας γενιάς που βράζει, θα καταφθάσουν στο peak της δημιουργικότητάς τους για πρώτη φορά στα μέρη μας! Ο εκκεντρικός frontman της μπάντας Joe Talbot και οι “συμπαίκτες” του υπόσχονται ένα εκρηκτικό show που θα θυμόμαστε για καιρό. Ο νέος τους δίσκος αναμένεται τουλάχιστον καταπληκτικός, αν κρίνουμε από το εθιστικό πρώτο δείγμα του “Mr Motivator”! Κι εδώ η μεγάλη μας αναμονή, άξιζε τον κόπο!

Στο line-up του φεστιβάλ, έρχονται να προστεθούν οι Balthazar, φέρνοντας μαζί το καθηλωτικό show τους, που τους ανακήρυξε indie pop πρωτοπόρους! Το μουσικό δίδυμο Maarten Devoldere και Jinte Deprez, πιο ώριμοι από ποτέ, έρχονται να «ανεβάσουν τη θερμοκρασία» του φεστιβάλ, χαρίζοντας στο ελληνικό κοινό λίγο από τον «πυρετό» τους.

Πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλα ονόματα που θα πλαισιώσουν το ΑthensRocks 2021, με σκοπό μας να ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό μουσικόφιλο που υπάρχει εκεί έξω! Μερικά από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της εποχής μας θα μας χαρίσουν πάνω στη σκηνή, μια από τις πιο όμορφες στιγμές της μουσικής μας ιστορίας, επανορθώνοντας για το φετινό social distancing καλοκαίρι!

Όλοι όσοι επιθυμείτε να γίνετε κομμάτι του AthensRocks και να ζήσετε μια αξέχαστη μουσική εμπειρία την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021, φυλάξτε τα εισιτήριά σας για τους επόμενους 13 μήνες! 381 μέρες είναι, θα περάσουν :) Όποιος δεν μπορεί να είναι μαζί μας εκείνη την ημέρα, ας επικοινωνήσει στο info@highpriority.gr το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020!

Save the date! Θα μας πάρει λίγο παραπάνω καιρό να συναντηθούμε από ότι συνήθως, αλλά θα είμαστε όλοι εκεί, ξεκινώντας από τους The National, IDLES, & Balthazar!

Keep on AthensRocking!
We are easy to find!
Join our Sea of Love in summer 2021!

AthensRocks Festival 2021

The National

Συμπληρώνοντας 20 χρόνια στα μουσικά δρώμενα, οι The National είναι δίχως άλλο το πιο σημαντικό indie rock συγκρότημα, όπως μαρτυρούν οι καταπληκτικοί δίσκοι τους και τα συγκλονιστικά live τους. Από τον ομώνυμο δίσκο του 2001 μέχρι το φετινό “I Am Easy to Find”, έντυσαν εμπνευσμένα με λέξεις τους ήχους τους, φτιάχνοντας το soundtrack μιας ολόκληρης γενιάς.

Ερμηνεύοντας μοναδικά τα ατίθασα, καλλιτεχνικά, ιδιότροπα, μα εθιστικά τραγούδια τους, η μαγευτική φωνή του Matt Berninger, έγινε το πρώτο σήμα κατατεθέν του γκρουπ. Ακολούθησαν οι κιθαριστικές γραμμές των αδερφών Dessner και το στιβαρό rhythm section των αδερφών Devendorf, για να δώσει στο κοινό τέσσερις από τους σημαντικότερους δίσκους των τελευταίων 20 ετών. “Alligator”, “Boxer”, “High Violet” & “Trouble Will Find Me” κατά σειρά, έβαλαν πολύ δύσκολα στους οπαδούς τους, στην ερώτηση του ποιος είναι ο καλύτερος δίσκος τους.

Βραδυφλεγείς κι εκκωφαντικοί, μελαγχολικοί κι εκστατικοί, σκάρωσαν μπόλικες τραγουδάρες. Για κάθε “Mistaken for Strangers”, “I Need My girl” και “Slow Show” κι ένα “Lemonworld”, για κάθε “Conversation 16”, “Runaway” και “Afraid of Everyone” κι ένα “Sea of Love”. Με το ντοκιμαντέρ “Mistaken for Strangers” να παρακολουθεί τα πεπραγμένα τους από την ωμά συναισθηματική και ξεκαρδιστική ματιά του Tom Berninger (αδελφού του Matt), η κινηματογραφική κοινότητα επαναλάμβανε πλέον συνεχώς το όνομά τους.

Η δημοτικότητά τους εκτοξεύθηκε, τα sold out shows πολλαπλασιάστηκαν και το “Sleep Well Beast” ήρθε σαν επιστέγασμα των προσπαθειών τους, να τους απογειώσει. Με headline εμφανίσεις στα σπουδαιότερα festivals, οι The National είναι πια το best thing της μουσικής πραγματικότητας.

IDLES

Οι IDLES, μια από τις πιο συζητημένες μπάντες των τελευταίων ετών, αντιμετωπίζονται από κοινό και μουσικόφιλους σαν τους Μεσσίες της Punk, που ήρθαν να δώσουν το φιλί της ζωής σε ένα είδος που έμοιαζε δέσμιο του παρελθόντος του.

Με μπροστάρη τον εκκεντρικά ιδιοφυή Joe Talbot, έχουν κυκλοφορήσει 2 από τους πιο σημαντικούς δίσκους της τελευταίας πενταετίας, γελώντας στα μούτρα κάθε κλισέ ήχου που ακούσαμε εδώ και καιρό. Το “Brutalism” του 2017, ισοπέδωσε τα πάντα εμπρός του και τρύπωσε σε κάθε ενημερωμένη λίστα με τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς.

Κάπως έτσι εγένετο η neo-punk λαίλαπα των IDLES, που δεν φοβόταν να postάρει όποτε ήθελε, φτύνοντας ιδιοφυείς στίχους στο πρόσωπο όσων οικειοποιούνται το ροκ εντ ρολ πνεύμα, αναμασώντας βαρετά κλισέ. Ένα χρόνο μετά το “Joy as an Act of Resistance” επιβεβαίωσε πως ο μύθος που γεννήθηκε γύρω από το όνομά τους, θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια.

Κινούμενοι έξω από κάθε μουσική νόρμα, γίνονται η φωνή αλληλεγγύης όλων όσων βάλλονται, στήνοντας ένα διεστραμμένο ηχητικό show, που σε καταπίνει χωρίς καμία αντίσταση.

Balthazar

Από τα πρώτα ακούσματα του μπάσου στο “Fever” μπορείς να καταλάβεις ότι οι Βέλγοι πιoνέροι της indie pop Balthazar έχουν αλλάξει. “Μετά από μήνες γραψίματος προς όλες τις κατευθύνσεις, δίχως να βγαίνει κάτι καλό” το παραπάνω τραγούδι ήταν αρκετό για να δώσει το έναυσμα της δημιουργίας του 4ου δίσκου τους, μαζί με το όνομα αυτού, όπως δήλωσε ο frontman της μπάντας Maarten Devoldere.

Μόνο εύκολο δεν ήταν το μουσικό ταξίδι των Balthazar, καθώς οι Devoldere και Jinte Deprez, προσπαθούσαν να συνυπάρξουν καλλιτεχνικά από το σχολείο. Η ιστορία τους λοιπόν ξεκινά το 2004 και ακροβατεί ανάμεσα στις indie rock επιρροές τους και τη λατρεία για την κλασική ποπ και τον Serge Gainsbourg.

To “Applause” τάραξε τα νερά της σκηνής, στεγάζοντας τις μουσικές ανησυχίες του διδύμου και την αστείρευτη δημιουργικότητά τους. Τα “Rats” και “Thin Walls” που ακολούθησαν έγιναν το soundtrack για όσους τιμάνε το groove και θέλουν την indie rock τους, να λοξοκοιτά σε funk και pop χωράφια.

Και κάπως έτσι ήρθε στη ζωή μας το “Fever” με τους κύριους Maarten Devoldere, Jinte Deprez, Simon Casier, Michiel Balcaen και Tijs Delbeke, να αφήνουν στην άκρη τα solo projects τους και να μας δίνουν λίγο από τον πυρετό τους. Κάνοντας το break που χρειαζόντουσαν, επανήλθαν δριμύτεροι με ένα δίσκο γεμάτα ραδιοφωνικά hits σαν το “Wrong Vibration” που τερμάτισε όλα τα ρεκόρ στο airplay!

Πληροφορίες

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα τα εισιτήρια γενικής εισόδου θα συνεχίσουν να κοστίζουν 46 ευρώ και τα VIP εισιτήρια 82 ευρώ.

High Priority - VIP Package

> Αποκλειστική πρόσβαση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο μπροστά στη σκηνή
> Είσοδος στον χώρο 30 λεπτά πριν το καθορισμένο άνοιγμα των θυρών
> Προτεραιότητα πρόσβασης στο merchandise stand  
> Ειδικό bar εξυπηρέτησης 
> Προνομιακός χώρος στάθμευσης 
> Limited Edition αναμνηστικό poster του φεστιβάλ

*Οι κάτοχοι VIP εισιτηρίων θα παραλάβουν το limited edition poster τους κατά την είσοδό τους στο φεστιβάλ.

Σημεία Προπώλησης
highpriority.gr
ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 210 893 8111
Δίκτυο καταστημάτων Public

* Για αγορές μέσω internet και Public υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμα και τα συλλεκτικά εισιτήρια του AthensRocks στα φυσικά σημεία προπώλησης!

Χρήσιμα Links
athensrocksfestival.com/
facebook.com/AthensRocksFestival
instagram.com/athensrocks/
youtube.com/channel/UCY99C2m-_VpovXgInFR6ZMQ

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET