Δυστύχημα Viola Beach: «Ο οδηγός μπορεί να το έκανε επίτηδες»!

Φως στο πολύνεκρο αυτοκινητιστικό που κόστισε τη ζωή σε όλα τα μέλη της μπάντας προσπαθούν να ρίξουν οι Σουηδικές αρχές

11/03/2016 @ 12:12

Έναν μήνα μετά το τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα στην Στοκχόλμη που κόστισε τη ζωή στα τέσσερα μέλη της βρετανικής indie rock μπάντας Viola Beach και τον μάνατζέρ τους, η Σουηδική αστυνομία δήλωσε ότι η σύγκρουση μπορεί να ήταν σκόπιμη.

Η μπάντα από το Warrington βρισκόταν εν μέσω περιοδείας και επενέβαινε σε Ι.Χ. που εξετράπη της πορείας του και έπεσε από γέφυρα σε κανάλι, 18 μίλια έξω από την σουηδική πρωτεύουσα.

Οι τοπικές αρχές κατά την διάρκεια των ερευνών για το περιστατικό, επιβεβαίωσαν ότι ο οδηγός δεν είχε ίχνη αλκοόλ ή άλλων ουσιών στο αίμα του, αλλά δεν κατάφερναν να εξακριβώσουν την ταυτότητά του.

Τώρα, η τοπική εφημερίδα Aftonbladet δημοσίευσε δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας στις οποίες υπονοείται ότι ο οδηγός «μπορεί να το έκανε επίτηδες».

Ο Lars Berglund, επικεφαλής της έρευνας για το δυστύχημα, δήλωσε: «Ο οδηγός προσπέρασε σταθμευμένα οχήματα, χρησιμοποιώντας ένα εκτός ορίων τμήμα της γέφυρας. Δεν είναι φυσικό να συνεχίζεις την οδήγηση, όταν υπάρχει σήμα στοπ, σταθμευμένα αυτοκίνητα και κόκκινα φώτα που αναβοσβήνουν».

«Δεν μπορούμε να εντοπίσουμε εναλλακτική εξήγηση, δείχνει σαν ο οδηγός να έδρασε ηθελημένα.»

  • SHARE
  • TWEET