Νέος δίσκος από τους Asphyx

Οι Ολλανδοί θρύλοι του death metal αποκάλυψαν την άφιξη του διαδόχου του "Incoming Death"

29/10/2020 @ 10:52

Οι Ολλανδοί θρύλοι του death metal Asphyx, αποκάλυψαν την άφιξη του δέκατου στούντιο δίσκου τους.

Ο διάδοχος του, εξαιρετικού, προ τετραετίας, "Incoming Death", θα ονομάζεται "Necroceros" και θα κυκλοφορήσει μέσω της Century Media στις 22 Ιανουαρίου 2021.

O εμβληματικός τραγουδιστής της μπάντας, Martin Van Drunen, σχολιάζοντας την δημιουργία του δίσκου ανέφερε:

«Οι πρώτες ηχογραφήσεις του "Necroceros" ξεκίνησαν τον Νοέμβρη του 2019. Πήγαμε στο στούντιο του Tom Meier έχοντας κυρίως πρόχειρες ιδέες, και είπαμε να δουλέψουμε μέχρι να έχουμε κάποιο απτό αποτέλεσμα. Καταλήξαμε να ηχογραφήσουμε 6-7 τραγούδια.

Έπειτα από αρκετές ακροάσεις όμως, διαπιστώσαμε πως είχαμε αρκετή δουλειά να κάνουμε. Έπειτα από τα τρία τελευταία άλμπουμ, καθώς και από το γεγονός πως αυτός θα είναι ο δέκατος δίσκος μας, ξέραμε πως ο πήχης έχει τοποθετηθεί υπερβολικά ψηλά. Το πλεονέκτημα μας ήταν πως για πρώτη φορά είχαμε σταθερή σύνθεση. Έπειτα από το "Incoming Death" αποκτήσαμε εξαιρετική χημεία.

Ο Paul (Baayens) είχε πάρα πολλές ιδέες, και σε συνδυασμό με τις ακυρώσεις περιοδειών εξαιτίας της πανδημίας είχαμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας. Η ιδέα πίσω από τον τίτλο, είναι να συνεχίσουμε την παράδοση με "death" και "necro" στους τίτλους μας. Ο "Necroceros" είναι μια sci-fi οντότητα που σκοπός της είναι να καταπίνει πλανήτες, μετατρέποντας το διάστημα σε ένα απέραντο κενό. Όσο οι υπόλοιποι συνέθεταν τα κομμάτια εγώ έφτιαχνα το concept των στίχων.

Και φτάσαμε εδώ! Κάτι παλιό, κάτι νέο, κάτι που συνθλίβει, κάτι που αστράπτει, κάτι αλκοολικό, κάτι ιδιοφυές, αλλά όλο, πολύ, πολύ Asphyx!»

Περισσότερες πληροφορίες για τον δίσκο καθώς και το πρώτο single, αναμένονται να κυκλοφορήσουν στις 6 Νοεμβρίου, ημερομηνία που εκκινούν και οι προπαραγγελίες για το άλμπουμ.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το εξώφυλλο του "Necroceros", που αποτελεί άλλη μια δημιουργία του Axel Hermann.

Δείτε επίσης:

«A Beginner's Guide»: Century Media Records»

Asphyx, The Psalm @ Eightball, 26/03/16

Asphyx, Necrovorous, Mallediction @ ΑN Club, 12/05/12

Συνέντευξη Asphyx

  • SHARE
  • TWEET