O Andreas Kisser αποθεώνει τον Andre Matos

Με τα καλύτερα λόγια για τον αείμνηστο ερμηνευτή μίλησε ο κιθαρίστας των Sepultura

29/04/2020 @ 01:02

Με τα καλύτερα λόγια για τον αείμνηστο André Matos μίλησε ο Andreas Kisser, κατά την διάρκεια του session "Sepulquarta" την προηγούμενη εβδομάδα.

O κιθαρίστας των Sepultura αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην πλούσια καριέρα του σπουδαίου ερμηνευτή και καλλιτέχνη, στην φιλία τους και τον ρόλο που εκείνος έπαιξε στην ανάδειξη του τωρινού ντράμερ της μπάντας του, Eloy Casagrande.

«Ο André ήταν σπουδαίος φίλος και αποτέλεσε μεγάλη έμπνευση. Θυμάμαι την πρώτη του μπάντα, τους Viper. Είμαστε από την ίδια πόλη. Οι Viper υπήρξαν πρωτοπόροι στο heavy metal στην Βραζιλία, ειδικά ο André Matos με την θέση του ως frontman. Φυσικά είχαν ως έμπνευση τους Iron Maiden, όπως όλοι μας, μεταξύ άλλων, αλλά συγκεκριμένα τους Iron Maiden. Και την δυνατότητα και ικανότητά τους να παίζουν τα όργανά τους, δεν ήταν εύκολο να παίζεις αυτό το είδος της μουσικής.

Υπήρξε ανέκαθεν μεγάλη έμπνευση. Είχα το προνόμιο να τζαμάρω μαζί του πολλές φορές. Είχε επίσης έρθει μερικές φορές στην ραδιοφωνική μου εκπομπή. Σεβόμασταν πολύ ο ένας τον άλλον. Ήταν σπουδαίος άνθρωπος, πολύ έξυπνος, πάντοτε αποτελούσε έμπνευση. Και για τον Eloy φυσικά. Ο André ήταν ο πρώτος που του έδωσε μια ευκαιρία, ήταν πραγματικά μεγάλη επιτυχία να είναι στην μπάντα του, να περιοδεύει ανά τον κόσμο, να ηχογραφεί και όλα αυτά. Γνωρίζω ότι ο Eloy είναι φυσικά ιδιαίτερα ευγνώμων για όλα αυτά.

Πρόκειται για μια τεράστια απώλεια. Πραγματικά δεν υπάρχει άλλος καλλιτέχνης σαν τον André Matos, που να ήταν τόσο ολοκληρωμένος. Μπορούσε να μιλά τρεις-τέσσερις γλώσσες. Μπορούσε να παίξει πολλά μουσικά όργανα. Πάντοτε θα μας λείπει. Ταυτόχρονα όμως, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που είχαμε το προνόμιο να τον γνωρίζουμε, αλλά και να έχουμε σχέσεις μαζί του.»

Ο André Matos έφυγε ξαφνικά από την ζωή  τον περασμένο Ιούνιο, προδομένος από την καρδιά του. Ο Χρήστος Καραδημήτρης τον αποχαιρέτησε με τον δικό του, ξεχωριστό τρόπο και κατέγραψε την δισκογραφική του πορεία με σχήματα όπως οι Angra, οι Viper και οι Shaman στον σχετικό οδηγό.

  • SHARE
  • TWEET