Kalamata, Mary Jane Pussy Liquor, Sneaky Mustard @ Γιάφκα, Πάτρα, 22/02/18

Tο σημαντικότερο φετινό συναυλιακό event στην Πάτρα οφείλεται στους Kalamata

Από τον Άλκη Κοροβέση, 26/02/2018 @ 10:32

Στα πλαίσια της μικρής ελληνικής περιοδείας τους, όπως προέκυψε τελικά, οι Kalamata θα επισκέπτονταν και την Πάτρα, μια μέρα πριν την εμφάνισή τους στην Αθήνα και μια μετά την Θεσσαλονίκη. Τεράστια έκπληξη για ένα όνομα που παίζει πολύ στα underground ακούσματα - σε έναν σταθερά ανερχόμενο ήχο, όπως αυτός του instrumental heavy rock. Με εισιτήριο μόλις στα 5 ευρώ (προπώληση) ήταν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε - και να ακούσουμε - από κοντά τι έχουν να μας πουν οι Γερμανοί.

Πρώτοι βγήκαν στη σκηνή οι Sneaky Mustard γύρω στις 21:45. Μια πολύ φρέσκια τοπική μπάντα - μόλις πέρσι δημιουργήθηκαν - οι οποίοι δραστηριοποιούνται στο χώρο του heavy rock a.k.a. stoner rock, με αρκετά funk στοιχεία. Παίξανε και το προσφάτως κυκλοφορηθέν "Mind Design" στο σχεδόν 40λεπτο που είχαν στη διάθεσή τους, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει μέλλον σε αυτή τη μπάντα, αφού δείχνει να μπορεί να ξεφύγει από τα τετριμμένα.

Ακολούθως και  με αρκετή καθυστέρηση, εμφανίστηκαν οι Mary Jane Pussy Liquor. Παίζοντας κάτι ανάμεσα σε Nightstalker και Soundgarden, η αλήθεια είναι ότι είχες αρκετά πράματα να πιαστείς σε κάθε κομμάτι τους. Ωστόσο, η φωνή - αν και ενδιαφέρουσα ως χροιά - δεν πάταγε καλά στα όργανα. Η πολύκαιρη απουσία τους από τα μουσικά δρώμενα ήταν εμφανής, αλλά δεν φάνηκε να τους πτοεί στο παραμικρό αφού έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό προλογίζοντας τους Kalamata. Κράτησαν το καλύτερο για το τέλος, με το "Space Cadillac" ένα αρκετά όμορφο, ταξιδιάρικο κομμάτι και παρέδωσαν τη σκηνή στους Γερμανούς.

Mary Jane Pussy Liquor

Το τρίο από το Hildesheim υπό τη συνοδεία προβολών σουρεαλιστικών σκηνών σε λούπα, ανέβηκε στο σανίδι λίγο μετά τις 23:30. Η ώρα ήταν ήδη αργά, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το ότι αρκετοί από τους παρευρισκόμενους είχαν ήδη αρχίσει να αποχωρούν προκειμένου να προλάβουν το μετρό... Σε άλλα νέα, οι υπόλοιποι που παραμείναμε απολαύσαμε για μια ώρα και κάτι το ορχηστρικό, ψυχεδελικό rock των Kalamata στο έπακρο. Με μόλις δυο δίσκους στον ενεργητικό τους, η εμφάνιση αυτή ενδείκνυται για να μπορέσεις να ακούσεις αγαπημένα κομμάτια όπως τα "You", "Mother" και "Die", τόσο από το ντεμπούτο τους όσο και από το περσινό "Disruption".

Kalamata

Η εμφάνιση των Γερμανών ήταν συναρπαστική και ο ήχος καλύτερος απ' ό,τι περίμενα. Παρόλο που το ύφος όλης της βραδιάς είχε ένα κοινό παρονομαστή - με ένα κάποιο εύρος βέβαια - δεν ένιωσα κούραση σε κανένα σημείο της και αυτό το πιστώνω σε μεγάλο βαθμό στις μπάντες και κατά κύριο λόγο στους Kalamata. Το οπτικό κομμάτι της εμφάνισής τους ήταν από τα θετικά της βραδιάς, αν και θα μπορούσε να είναι λίγο πιο μεγάλο σε διάρκεια ώστε να αποφεύγονται οι επαναλήψεις.

Kalamata

Η συναυλία των Kalamata είναι ίσως το σημαντικότερο συναυλιακό event στην Πάτρα (για το 2018), και είναι μια προσπάθεια που φάνηκε να τυγχάνει θερμής αποδοχής. Θα μπορούσε φυσικά να ήταν και καλύτερα τα πράγματα από άποψη προσέλευσης κόσμου, αλλά ίσως το γεγονός ότι εμφανίστηκαν κοντά 23:30 να απέτρεψε κάποιους από το να παραβρεθούν και να είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι υπεύθυνοι σε επόμενη συναυλία.

Φωτογραφίες: MakeNoNoize

SETLIST

You
My
Shows
Die
Erection
Me
The
Direction

Encore:

To
Mother

  • SHARE
  • TWEET