Το πρώτο τους DVD κυκλοφορούν οι Avantasia

17/12/2010 @ 09:52
Οι Avantasia, το project του ιθύνοντα νου των Edguy, Tobias Sammet, εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του τελευταίου:

«Διάφορες φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό για ένα επικείμενο DVD των Avantasia και τώρα μπορούμε να τις επαληθεύσουμε! Το Φεβρουάριο του 2011 ένα set αποτελούμενο από διπλό DVD και διπλό cd πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσω της Nuclear Blast Records. Το DVD θα περιλαμβάνει ένα ντοκιμαντέρ σχετικά με τη θρυλική παγκόσμια περιοδεία των Avantasia το 2008, όταν η μπάντα βγήκε στο δρόμο για πρώτη φορά, ώστε να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του metal. Ταξιδέψαμε σε όλο τον κόσμο με ένα γιγαντιαίο all-star σύνολο μουσικών, ώστε να μεταφέρουμε τη metal όπερα στη σκηνή και παίξαμε ζωντανά σε τρεις ηπείρους και μπροστά σε σύνολο 400.000 θεατών μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το πρώτο DVD θα περιέχει μία συναυλία, της οποίας η διάρκεια θα αγγίζει τις δύο ώρες, καθώς και υλικό από τις headline εμφανίσεις μας στα φεστιβάλ Wacken Open Air και Masters Of Rock. Στο δεύτερο DVD θα υπάρχει μία ταινία με τίτλο "Around The World In 20 Days", που θα δώσει στους οπαδούς μας την ευκαιρία να ακολουθήσουν τους Avantasia στα παρασκήνια και να ρίξουν μια ματιά στο περιβάλλον και τις συγκινήσεις που πάνε μαζί με ένα τόσο εκτεταμένο εγχείρημα όσο αυτό. Το set των δύο DVD θα απεικονίσει τους Avantasia του 2008, όταν άρχισαν όλα».

Ο Sammet σχολίασε επιπροσθέτως: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτό το πακέτο και το υλικό που έχει μέσα του, ακόμα και αν άργησε λίγο παραπάνω να ολοκληρωθεί. Θα δώσει στον κόσμο μια ιδέα των επιπτώσεων που δημιούργησε η πρώτη εμφάνιση των Avantasia στη σκηνή και θα καταλάβετε πώς ξεπεράστηκαν όλες μας οι προσδοκίες, καθώς και ποιες είναι οι ρίζες που οδήγησαν στη φετινή περιοδεία. Απεικονίζει μια χρονιά της ιστορίας της μπάντας, ίσως μάλιστα την πιο σημαντική από όλες, γιατί ήταν τότε που ένα studio project μετατράπηκε σε περιοδεύοντα θίασο. Υπάρχουν πολλές metal όπερες, αλλά εμείς καταφέραμε να φτιάξουμε κάτι πραγματικό, κάτι που θα μείνει. Κάτι ζωντανό...».

Οι Avantasia ξεκίνησαν την "The Metal Opera Comes To Town" παγκόσμια περιοδεία τους στις 30 Νοεμβρίου του 2010 στην πόλη Pratteln της Ελβετίας. Στο ειδικά διαμορφωμένο lineup της περιοδείας ο Sammet συνοδεύεται από αρκετούς καλεσμένους, όπως ο Kai Hansen (Gamma Ray), ο Bob Catley (Magnum), ο Jorn Lande (Masterplan), η Amanda Somerville, ο Olli Hartmann και ο Michael Kiske.
  • SHARE
  • TWEET