Το streaming νίκησε το downloading

Η ψηφιακή μουσική αγορά αλλάζει σελίδα

27/02/2015 @ 14:13
Για το 2014, τα έσοδα που αποκόμισαν οι δισκογραφικές εταιρείες από υπηρεσίες streaming μουσικής ξεπέρασαν τα έσοδα του downloading (iTunes) σε 24 χώρες, σύμφωνα με μελέτη του ανεξάρτητου μουσικού ομίλου δισκογραφικών εταιρειών PIAS.

Με άλλα λόγια η επι πληρωμή λήψη ψηφιακής μουσικής ξεθωριάζει, καθώς περισσότερος κόσμος αρχίζει να συνηθίζει είτε να πληρώνει μηνιαίως για streaming χωρίς διαφημίσεις είτε να επιλέγει απλώς δωρεάν streaming με διαφημίσεις.

«Έχουμε ήδη αρχίσει να βλέπουμε ότι το κέρδος από το streaming μουσικής ξεπερνάει αυτό του downloading σε βασικές αγορές, όπως της Γαλλίας, της Ολλανδίας και της Ισπανίας», αναφέρει ο υπεύθυνος του ομίλου, James Howdle, ο οποίος φάνηκε αισιόδοξος ότι το ίδιο θα ισχύσει σύντομα και στην αγορά του Ην. Βασιλείου.

Το 2013, τα έσοδα του streaming ξεπερνούσαν το iTunes σε 11 αγορές. Το 2014, οι αγορές ανήλθαν σε 24: Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, Φινλανδία, Ισλανδία, Ισπανίας, Πορτογαλία, Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ελλάδα, Τουρκία, Νέα Ζηλανδία, Σιγκαπούρη, Ταϊλάνδη, Ινδονησία, Ταϊβάν και Μαλαισία.

«Εάν συνεχίσουν να αυξάνονται με αυτό το ρυθμό, το 2015 θα διπλασιαστούν στο 50%, κάνοντας το streaming την κυρίαρχη μορφή ακρόασης μουσικής αντί για το iTunes και άλλες παρεμφερείς υπηρεσίες, σε μία απο τις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως», αναφέρει ο Howdle.

  • SHARE
  • TWEET