Το BitTorrent επιμένει ότι δεν φιλοξενεί παράνομο υλικό

28/06/2013 @ 11:22
Το BitTorrent, μία από τις πιο δημοφιλείς peer-to-peer υπηρεσίες, απ' όπου εκατοντάδες χιλιάδες άτομα κατεβάζουν μουσική, ταινίες, σειρές, προγράμματα κτλ εξέδωσε ανακοίνωση υπερασπιζόμενο τη λειτουργία του.

Η εν λόγω ανακοίνωση έρχεται λίγο καιρό μετά το season finale του Game Of Thrones, το οποίο ανακηρύχθηκε ως το πιο δημοφιλές παράνομο torrent όλων των εποχών, αφού κατεβάστηκε πάνω από ένα εκατομμύριο φορές μέσα σε 24 ώρες.

«Δεν φιλοξενούμε παράνομο υλικό» επιμένει το BitTorrent. «Είναι πρακτικά αδύνατο να κατεβάσεις κάτι παράνομο σε εμάς. Για να αποκτήσεις πειρατικά πράγματα χρειάζεται κάτι παραπάνω από πρωτόκολλο. Χρειάζεται να ψάξεις και να βρεις μία ιστοσελίδα που περιέχει το πειρατικό υλικό και που έχει κάποιον να το διαχειρίζεται. Εμείς δεν προσφέρουμε τίποτα από όλα αυτά. Αν κάποιος χρησιμοποιεί το BitTorrent για πειρατεία, το χρησιμοποιεί λάθος!»

Το BitTorrent τονίζει επίσης ότι έχει κάνει διαθέσιμα πάνω από δύο εκατομμύρια νόμιμα ψηφιακά αντικείμενα, τονίζοντας ότι ένα εξ' αυτών, ένα νόμιμο video, ξεπέρασε το φετινό ρεκόρ του Game Of Thrones.

Απ' ό,τι φαίνεται, είτε κάποιος συμφωνεί με την πειρατεία, είτε όχι, το διαδίκτυο συνεχίζει να βρίσκει αλώβητο τρόπους να διακινεί ελεύθερα το οποιοδήποτε υλικό. Τουλάχιστον, προς το παρόν...
  • SHARE
  • TWEET