Τίτλος και ημερομηνία κυκλοφορίας για το νέο album των Dream Theater

Επίσημη ανακοίνωση της μπάντας για το αναμενόμενο studio album

06/06/2013 @ 11:38
Στις 24 Σεπτεμβρίου κυκλοφορεί το νέο, ομώνυμο άλμπουμ των Dream Theater από την Roadrunner Records.

Το "Dream Theater" ηχογραφήθηκε στα Cove City Studios στο Glen Cove της Νέας Υόρκης με παραγωγό τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος του group John Petrucci και μηχανικό ήχου τον περίφημο Richard Chycki (Aerosmith, Rush). Το άλμπουμ σηματοδοτεί ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του συγκροτήματος, καθώς είναι το πρώτο που ο drummer Mike Mangini συμμετέχει πλήρως και εξαρχής στη δημιουργική διαδικασία.

«Βλέπω κάθε νέο άλμπουμ σαν μια ευκαιρία επανεκκίνησης» λέει ο Petrucci. «Να χτίσω ή να βελτιώσω μία κατεύθυνση που έχει εξελιχθεί με το χρόνο ή να πατήσω σε εντελώς καινούριες περιοχές. Αυτό είναι το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ καριέρας μας και δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι που να δηλώνει μια μουσική και δημιουργική ταυτότητα δυνατότερα από αυτό. Έχουμε εξερευνήσει πλήρως όλα εκείνα τα στοιχεία που μας κάνουν μοναδικούς, όπως την ένταση και την κινηματογραφική ατμόσφαιρα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με το “Dream Theater” και ανυπομονούμε να το ακούσουν όλοι.»

Το "Dream Theater" θα είναι διαθέσιμο σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις, όπως κανονική και ειδική έκδοση CD, διπλό βινύλιο 180 γραμμαρίων και περιορισμένης έκδοσης box set. Προπαραγγελίες θα ξεκινήσουν μέσα στον επόμενο μήνα από το Webstore της Roadrunner Records.

To άλμπουμ θα διαδεχτεί το "A Dramatic Turn Of Events" που κυκλοφόρησε το 2011 και αποτέλεσε ένα από τα πιο επιτυχημένα άλμπουμ των Dream Theater, με εμφάνιση στο top 10 των charts σε δεκατεσσερις χώρες.

Οι Dream Theater θα περιοδεύσουν στα πλαίσια της κυκλοφορίας του “Dream Theater”. Σχετικές λεπτομέρειες πρόκειται να ανακοινωθούν σύντομα. Για περισσότερες και νεότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκέπτεστε τη διεύθυνση www.dreamtheater.net/tourdates.
  • SHARE
  • TWEET