Τελικά, ο Axl Rose δεν είναι ο τραγουδιστής με το μεγαλύτερο εύρος φωνής

Δόθηκε στη δημοσιότητα η ανανεωμένη λίστα, με αρκετούς καλλιτέχνες να ξεπερνούν τον Axl Rose

28/05/2014 @ 19:55
Όπως σας ενημερώσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, το Concert Hotels κατέγραψε, στα πλαίσια σχετικής έρευνας που διεξήγαγε, την χαμηλότερη και την ψηλότερη νότα που μπορούν να πιάσουν διάσημοι τραγουδιστές, αναδεικνύοντας ως κορυφαίο, όσον αφορά το φωνητικό του εύρος, τον Axl Rose των Guns N' Roses.

Στη κορυφαία πεντάδα, όσον αφορά το εύρος, περιλαμβάνονταν ακόμη οι Steven Tyler, James Brown, Prince και Mariah Carey, ενώ αρκετά ψηλά στη σχετική λίστα βρίσκονταν ακόμη οι Kurt Cobain, Roger Daltrey και Freddie Mercury. Τις φτωχότερες επιδόσεις αντιθέτως είχαν να παρουσιάσουν τραγουδιστές όπως ο Justin Bieber και η Taylor Swift.

Τις επιδόσεις όλων των διάσημων τραγουδιστών που εξετάστηκαν στην έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας, όσον αφορά την χαμηλότερη νότα, την ψηλότερη νότα και το φωνητικό εύρος, μπορείτε να δείτε στον αντίστοιχο διαδραστικό χάρτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η λίστα είχε πολλά κενά, κάτι που έκανε πολλούς αναγνώστες να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους. Το VNV Nation αποφάσισε να διευρύνει την εν λόγω λίστα, λαμβάνοντας υπόψη περισσότερους καλλιτέχνες. Στην ανανεωμένη λίστα, λοιπόν, η κορυφή ανήκει στον Mike Patton των Faith No More, Mr. Bungle, Tomahawk κ.α. με φωνητικό εύρος που φτάνει τις έξι οκτάβες.

Επίσης, στην ανανεωμένη λίστα, κάτω από τον Patton βρίσκουμε τον Corey Taylor των Slipknot και Stone Sour, την Ελληνο-αμερικανή καλλιτέχνιδα Diamanda Galas και τον David Lee Roth (Van Halen). Στο νέο Top-10 συναντάμε επίσης τους Ville Valo (H.I.M.), Nina Hagen, Roger Waters, Mariah Carey και Devin Townsend. Δείτε τη λίστα του VNV Nation εδώ.
  • SHARE
  • TWEET