Oπαδός των Tool σταματά με την κιθάρα του τρομοκράτη στο Τελ Αβίβ!

Ένας Αμερικανός τουρίστας σκοτώθηκε και άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν από την επίθεση

09/03/2016 @ 18:22

Ένας τουρίστας από τις ΗΠΑ έπεσε νεκρός και 12 ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση με μαχαίρι χθες στο λιμάνι Τζάφα του Τελ Αβίβ.

Οι αρχές πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη με την βοήθεια ενός νεαρού Ισραηλινού οπαδού των Tool, με το όνομα Yishai Montgomery (τον βλέπετε στις φωτογραφίες), ο οποίος αιφνιδίασε τον οπλισμένο άνδρα, σπάζοντας την ακουστική κιθάρα στο κεφάλι του!

«Καθόμουν και έπαιζα κιθάρα, όταν άκουσα κραυγές από τον δρόμο. Ενας άνδρας μαχαίρωνε τον κόσμο και έτρεξα προς το μέρος του. Έσπασα την κιθάρα στο κεφάλι του, κάτι που δεν περίμενε και τα έχασε» δήλωσε στα διεθνή Μέσα. Λίγα δευτερόλεπτά μετά, η αστυνομία τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος Ξένου Τύπου της αστυνομίας του Ισραήλ, ο δράστης είναι «22χρονος Παλαιστίνιος από το χωριό Καλαντίγια της Δυτικής Όχθης». Η επίθεση -η τρίτη μέσα σε λίγες μόλις ώρες χθες- έλαβε χώρα τη στιγμή που ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κατέφθανε στο Κέντρο Ειρήνης Πέρες, σε απόσταση μόλις ενός μιλίου από το σκηνικό της επίθεσης.

Ήδη, όπως μπορείτε να δείτε και εδώ, Αμερικανός πολίτης ξεκίνησε καμπάνια για να... αγοραστεί νέα κιθάρα «στον Ισραηλινό ήρωα», όπως τον αποκαλεί. Μέχρι στιγμής το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνά τα 4.000 δολάρια!

  • SHARE
  • TWEET