Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ιστορικό Power Trip Festival

Θρύλοι του hard rock και του heavy metal μοιράστηκαν την ίδια σκηνή σε ένα καυτό τριήμερο

10/10/2023 @ 15:45

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το βράδυ της Κυριακής το ιστορικό εγχείρημα του Power Trip, που έφερε στην ίδια σκηνή μέσα σε ένα τριήμερο έξι θρυλικά συγκροτήματα του hard rock και του heavy metal.

Το φεστιβάλ έλαβε χώρα στο Indio της Καλιφόρνια και στο  Empire Polo Club, έναν χώρο όπου διεξάγεται τα Coachella Valley Music and Arts Festival και Stagecoach Festival.


Παρασκευή 6 Οκτωβρίου - Iron Maiden

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου με τους Iron Maiden, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την περιοδεία "The Future Past Tour 2023", παρουσιάζοντας ακριβώς το ίδιο setlist με όλες τις φετινές εμφανίσεις τους.

Στις σελίδες του Rocking μπορείτε να βρείτε την ανταπόκριση του Δημήτρη Μωυσίδη από την εμφάνιση των Iron Maiden στην O2 Arena του Λονδίνου στις 7 Ιουλίου.

Iron Maiden Setlist:
Caught Somewhere in Time
Stranger In A Strange Land
The Writing On The Wall
Days Of Future Past
The Time Machine
The Prisoner
Death Of The Celts
Can I Play With Madness
Heaven Can Wait
Alexander The Great
Fear Of The Dark
Iron Maiden
Hell On Earth
The Trooper
Wasted Years


Παρασκευή 6 Οκτωβρίου - Guns N' Roses

Η πρώτη ημέρα του  Power Trip ολοκληρώθηκε με τους Guns N' Roses, που έθεσαν τους Βρετανούς θρύλους του heavy metal σε ρόλο δεύτερου ονόματος μετά από πάρα πολλά χρόνια.

Ο Axl, ο Slash και Duff παρουσίασαν με τους υπόλοιπους της «συμμορίας» το καθιερωμένο σχεδόν τρίωρο show, όπως αυτό που απολαύσαμε στην Αθήνα και το Ολυμπιακό Στάδιο στις 22 Ιουλίου, με ελάχιστες αλλαγές στο setlist, κυρίως στη σειρά των περίπου 30 τραγουδιών.

Guns N' Roses Setlist:
It's So Easy
Bad Obsession
Chinese Democracy
Slither (διασκευή Velvet Revolver)
Pretty Tied Up
Mr. Brownstone
Welcome To The Jungle
Hard Skool
Absurd
Double Talkin' Jive
Reckless Life
You Could Be Mine
Estranged
Live And Let Die (διασκευή Paul McCartney And Wings)
Down On The Farm (διασκευή UK Subs)
Rocket Queen
T.V. Eye (διασκευή The Stooges)
Better
Anything Goes
Civil War
Slash Guitar Solo
Sweet Child O' Mine
November Rain
Wichita Lineman (διασκευή Jimmy Webb)
Knockin' On Heaven's Door (διασκευή Bob Dylan)
Patience
Coma
Nightrain
Paradise City


Σάββατο 7 Οκτωβρίου - Judas Priest

Για την δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ προέκυψε η μοναδική αλλαγή στη σύνθεση που είχε ανακοινωθεί αρχικά, καθώς την θέση του Ozzy Osbourne που συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας κατέλαβαν οι Judas Priest.

Οι metal gods πραγματοποίησαν την μοναδική τους συναυλία για το 2023, έχοντας ολοκληρώσει πέρυσι την περιοδεία "50 Heavy Metal Years" που πέρασε και από την Ελλάδα, καθώς εμφανίστηκαν στην Πλατεία Νερού και το Release Athens Festival.

Το πρώτο και μεγαλύτερο γεγονός για τους Judas Priest στο Power Trip ήταν η επίσημη ανακοίνωση με την έναρξη του show για την επικείμενη επιστροφή στην δισκογραφία έξι χρόνια μετά το "Firepower", καθώς δόθηκαν στην δημοσιότητα τίτλος, ημερομηνία κυκλοφορίας και εξώφυλλα για το νέο άλμπουμ, με το πρώτο single να αναμένεται την Παρασκευή.

Το δεύτερο μεγάλο γεγονός ήταν η συμμετοχή του Glenn Tipton στα τρία τελευταία τραγούδια "Metal Gods", "Breaking The Law" και "Living After Midnight", με τον θρυλικό κιθαρίστα και συνθέτη να αναφέρεται και στη σύνθεση του νέου άλμπουμ, μαζί με τους Richie Faulkner και Andy Sneap.

Judas Priest Setlist:
Electric Eye
Riding On The Wind
Heading Out To The Highway
Lightning Strike
Diamonds & Rust (διασκευή Joan Baez)
The Sentinel
A Touch Of Evil
Turbo Lover
Firepower
Desert Plains
Rapid Fire
The Green Manalishi (With The Two Prong Crown) (διασκευή Fleetwood Mac)
You've Got Another Thing Comin'
Painkiller
Hell Bent For Leather
Metal Gods
Breaking The Law
Living After Midnight


Σάββατο 7 Οκτωβρίου - AC/DC

Το μεγαλύτερο γεγονός για το φεστιβάλ συνολικά ήταν η επιστροφή των AC/DC και του Brian Johnson στις συναυλίες μετά από επτά ολόκληρα χρόνια.

Οι θρυλικοί Αυστραλοί rockers έκλεισαν την δεύτερη ημέρα του Power Trip με τον Matt Laug στα τύμπανα, παρότι ο Phil Rudd συμμετείχε κανονικά στο τελευταίο studio άλμπουμ "Power Up".

Εκ των 24 συνολικά τραγουδιών, περισσότερα από τα μισά προέρχονταν από τα "Back In Black" "Let There Be Rock" "Highway To Hell", ενώ από δύο έκαστο εκπροσωπήθηκαν τα "Power Up", "T.N.T." και "Powerage".

Το εναρκτήριο "If You Want Blood (You've Got It)" και το "Dog Eat Dog" παρουσιάστηκαν με τον Johnson για πρώτη φορά μετά το 2003 και το 2009 αντίστοιχα,.

Tο "Riff Raff" είχε αποδοθεί μέχρι πρότινος μπροστά σε κοινό μόνο από τον Bon Scott και τον Axl Rose, ενώ τέλος το "Stiff Upper Lip" από το ομότιτλο άλμπουμ του 2000 είχε παιχτεί ζωντανά μόνο την περίοδο 2000 έως 2003.

AC/DC Setlist:
If You Want Blood (You've Got It)
Back In Black
Demon Fire
Shot Down In Flames
Thunderstruck
Have A Drink On Me
Hells Bells
Shot In The Dark
Stiff Upper Lip
Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Shoot To Thrill
Sin City
Givin The Dog A Bone
Rock 'n' Roll Train
You Shook Me All Night Long
Dog Eat Dog
High Voltage
Riff Raff
Highway To Hell
Whole Lotta Rosie
Let There Be Rock
T.N.T.
For Those About to Rock (We Salute You)


Κυριακή 8 Οκτωβρίου - Tool

Για τους Tool που άνοιξαν την τρίτη και τελευταία ημέρα του φεστιβάλ, αυτή ήταν μόλις η έκτη τους εμφάνιση για φέτος, αν και για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο το πρόγραμμά τους είναι φορτωμένο, καθώς ακολουθούν αρκετές ημερομηνίες στις Η.Π.Α. με special guests τους  Steel Beans.

Στο δίωρο περίπου σετ τους χώρεσαν συνολικά δώδεκα τραγούδια, με τη μεγαλύτερη βαρύτητα να δίνεται στην εκπροσώπηση των "Ænima", "10,000 Days" και "Fear Inoculum".

Tool Setlist:
Jambi
The Pot
Fear Inoculum
Rosetta Stoned
Pushit
Forty Six & 2
Pneuma
The Grudge
Invincible
Stinkfist
Swamp Song
Ænema


Κυριακή 8 Οκτωβρίου - Metallica

Το μεγάλο φινάλε του Power Trip συνδυάστηκε με την μοναδική μονή εμφάνιση των Metallica για εφέτος, καθώς στην τρέχουσα περιοδεία "M72 World Tour", στα πλαίσια κυκλοφορίας του "72 Seasons", όλες οι εμφανίσεις ήταν διπλές, στην ίδια πόλη και στο ίδιο στάδιο, με διαφορετικό setlist για κάθε βραδιά, ενώ προφανώς και το στήσιμο της σκηνής ήταν διαφορετικό.

Συγκρίνοντας το setlist της συγκεκριμένης βραδιάς με όσα έχουν προηγηθεί, φαίνεται ότι οι Metallica προτίμησαν κατά κύριο λόγο τα τραγούδια που έχουν παιχτεί περισσότερο εντός του τρέχοντος έτους.

Στις σελίδες του Rocking μπορείτε να διαβάσετε τις εντυπώσεις του Δημήτρη Μωυσίδη από τις δύο εμφανίσεις στο Volksparkstadion του Αμβούργου, το διήμερο 26 και 28 Μαΐου.

Metallica Setlist:
Whiplash
Creeping Death
For Whom Τhe Bell Tolls
Enter Sandman
Lux Æterna
Too Far Gone?
Fade Τo Black
Fuel
Orion
Nothing Else Matters
Sad Βut True
The Day That Never Comes
Hardwired
Seek & Destroy
One
Master Οf Puppets

  • SHARE
  • TWEET