Οι Sublime w/Rome για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την Τρίτη, 14 Ιουνίου στην Τεχνόπολις

20/05/2011 @ 12:13
Tην Τρίτη, 14 Ιουνίου οι Sublime w/Rome έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Γκάζι. Η "Τεχνόπολις" εκείνη την ημέρα θα θυμίζει παραλίες της Νότιας Καλιφόρνιας. Οι σέρφερ μπορεί να λείπουν, το δικό τους, δυναμικό, soundtrack πάντως θα το φτιάχνουν οι Sublime w/Rome!

Ένα από τα σημαντικότερα σχήματα του ska/punk/reggae ήχου έρχεται στη χώρα μας για να παρουσιάσει, μαζί με το νέο μέλος της παρέας του, τον Rome Ramirez, τα ολοκαίνουργια κομμάτια του και για πρώτη φορά, ζωντανά, τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε.

Με πωλήσεις εκατομμυρίων και αμέτρητες συναυλίες στην Αμερική, οι Sublime θεωρούνται ως ένα από τα συγκροτήματα που σύστησαν τη ska-punk σκηνή στο κοινό τη δεκαετία του '90. Με επιρροές από τoυς Bob Marley, Peter Tosh και τη hip hop του '80 και του '90, η μουσική τους χαρακτηρίζεται βασικά από reggae ρυθμούς. Περιέχει ωστόσο και πολλές εναλλαγές μεταξύ trash punk και ska, ψυχεδελικά αλλά πάντα αρμονικά σόλο κιθάρας, ρυθμικά αυτοσχέδια μπάσου και ska ήχους.

Η παρέα των Brandley Nowell, Bud Gaugh και Eric Wilson εμφανίστηκε το 1992, με το πρώτο τους άλμπουμ, το "40oz To Freedom", να γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά να μην έχει αντίστοιχη εμπορική επιτυχία και στην Ευρώπη. Συνολικά έβγαλαν τέσσερα άλμπουμ, ένα live δίσκο και πολλές συλλογές. Η μεγαλύτερη επιτυχία τους ήρθε με το ομώνυμο άλμπουμ τους (1996), το οποίο και έφτασε στο νούμερο 13 του Billboard 200 και θεωρείται από κοινό και κριτικούς ένα κλασικό άλμπουμ της ska μουσικής. Πολυπλατινένιο με εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο, περιέχει και το "What  I Got", το πιο γνωστό τους κομμάτι.

Δυστυχώς εκείνη τη χρονιά το συγκρότημα χάνει το πιο σημαντικό ίσως μέλος του, τον Nowell, από υπερβολική δόση ηρωίνης. Το συγκρότημα διαλύθηκε και όλοι πίστεψαν πως η πορεία του θα σταματούσε εκεί, έστω και αν δισκογραφικά παρέμειναν ενεργοί. Το 2009 όμως επανέρχονται δυναμικά με καινούργιο μέλος στην παρέα τους και επανασυστήνουν το συγκρότημα. Πλέον όμως λέγονται "Sublime w/Rome" - τα δικαιώματα στο προηγούμενο όνομα του συγκροτήματος τα είχε ο Nowell.

Το βασικότερο; Οι Sublime μαζί με γκρουπ όπως οι Bad Religion, Green Day, The Offspring και Rancid έκαναν το πανκ-ροκ δημοφιλές ανάμεσα και στα mainstream ακροατήρια. Δεν είναι τυχαίο που ο περίφημος ραδιοσταθμός του Los Angeles KROQ τους τοποθέτησε στο Νο 3 της λίστας του με τα σημαντικότερα συγκροτήματα όλων των εποχών, πίσω από τους Red Hot Chili Peppers και τους Nirvana.

Στην πρώτη τους live συναυλία στην Ελλάδα, οι Sublime w/Rome θα μας χαρίσουν μοναδικές στιγμές με όλα εκείνα τα τραγούδια που αγαπάμε από το παρελθόν τους και ό,τι καινούργιο έχουν να παρουσιάσουν.

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι νεαροί Ska Bangies με ska reggae ήχους και οι ξεσηκωτικοί The Raindogs Howl που είναι σίγουρα το καλύτερο ξεκίνημα για την πιο «καλοκαιρινή» συναυλία του καλοκαιριού.

Ήρθε η στιγμή να υποδεχτούμε τους Sublime w/Rome και να διαπιστώσουμε από κοντά αυτό που όλοι παραδέχονται παγκοσμίως, τη μοναδική τους ενέργεια να διαπερνά όλη την σκηνή! ...Cause it's Summertime and the livin' is easy!

Πληροφορίες:

Sublime w/Rome | live in Athens | 14 Ioυνίου
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων («Κεντρική Αυλή», Πειραιώς 100, Γκάζι)

Οι πόρτες ανοίγουν στις 19.00

Τιμή εισιτηρίου | Προπώληση: 25 ευρώ
Ταμείο: 30 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων: Metropolis, Public, Ticket House, Τicket Arena και ηλεκτρονικά στο www.ticketservices.gr.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET