Οι Flaming Lips και επίσημα στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness

04/07/2012 @ 11:39
Flaming Lips κατέχουν πλέον και επίσημα το ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες συναυλίες μέσα σε διάστημα 24 ωρών.

Την περασμένη Πέμπτη, ο Wayne Coyne και η παρέα του έδωσαν συναυλίες σε οκτώ πόλεις στην περιοχή του Δέλτα του Mississippi μέσα σε μία μέρα, μετακινούμενοι με λεωφορείο και συναντώντας guest καλλιτέχνες σε κάθε στάση. Το προηγούμενο ρεκόρ άνηκε στον Jay-Z, ο οποίος μετακινούμενος με το προσωπικό του jet, έδωσε επτά συναυλίες στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Ανάμεσα στους μουσικούς που εμφανίστηκαν μαζί με το συγκρότημα ήταν ο Jackson Browne, οι Neon Trees, οι Karmin, οι Grace Potter & The Nocturnals, ο Gary Clark Jr., οι Hunter Hayes και πολλοί άλλοι. Οι Flaming Lips εμφανίζονταν το λιγότερο για 15 λεπτά σε κάθε στάση, ερμηνεύοντας τρία περίπου τραγούδια μεταξύ των οποίων ένα ντουέτο με τον καλλιτέχνη που βρισκόταν σε κάθε σκηνή.

Η προσπάθεια καταγράφηκε από τα Viacom's O Music Awards. Κατά τη διάρκεια του 24ώρου, οι οπαδοί του συγκροτήματος μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με το συγκρότημα μέσω livestream και να προτείνουν δραστηριότητες μέσα στο λεωφορείο.

«Αυτή η μουσική διαδρομή για να σπάσουμε αυτό το ρεκόρ ήταν κουραστική και υπέροχη ταυτόχρονα», δήλωσε ο Van Toffler, πρόεδρος του Music and Logo Group. «Ο Wayne, οι Flaming Lips, όλοι οι μουσικοί και οι οπαδοί που μας χειροκρότησαν και το κουρασμένο και βρώμικο τεχνικό επιτελείο μάς προσέφεραν μερικές ξεχωριστές στιγμές σε αυτό το ταξίδι. Τώρα πρέπει όλοι να κάνουμε ένα μεγάλο καυτό μπάνιο.»

Μερικές ώρες πριν ξεκινήσει για την προσπάθεια αυτή, ο Coyne είχε πει στο The Hollywood Reporter ότι είναι «πολύ αγχωμένος» και πως «αυτή η ξεχωριστή διαδρομή απαίτησε πολλή δουλειά για να επιτευχθεί».

Παρακάτω δείτε τους The Flaming Lips να ερμηνεύουν το  "Do You Realize" στη στάση τους στο Memphis.

  • SHARE
  • TWEET