Οι Thom Yorke και Nigel Godrich μιλούν για το μέλλον των Radiohead, την ηλεκτρονική μουσική και τους DJ

24/04/2013 @ 12:32
Οι Thom Yorke και Nigel Godrich μίλησαν στο Rolling Stone εν όψει της περιοδείας τους με τους Atoms For Peace.

Σχετικά με το πότε θα επιστρέψουν οι Radiohead στο στούντιο: «Είχαμε πει σε ένα χρόνο, αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα πάρει περισσότερο καιρό, γιατί στην πραγματικότητα θα χρειαστώ και ένα διάλειμμα.» (Thom Yorke)

Σχετικά με τους DJ: «Δε μου αρέσει η κουλτούρα των DJ και ό,τι έρχεται μαζί με αυτή. Δε μου αρέσει να πληρώνεσαι πολλά λεφτά και να έρχεσαι να παίζεις απλά το set σου. Το δέχομαι γιατί ο DJ ξέρει ότι αυτό λειτουργεί στον κόσμο και έχει δουλέψει σκληρά γι' αυτό - αλλά μερικές φορές λέω «Αλήθεια τώρα;» Όταν ήμουν στην Αυστραλία ο Mark Pritchard εξηγούσε ότι για πολλούς DJ αυτό είναι το βασικό εισόδημά τους, οπότε θα κάνουν αυτό που λειτουργεί στον κόσμο γιατί αλλιώς δεν θα τους «κλείσουν» τα μαγαζιά. Οπότε, δεν παίρνουν ρίσκα. Αλλά έλεγε επίσης για το πώς στο Panorama Bar στο Βερολίνο, για παράδειγμα, και στο Plastic People όταν πρωτοξεκίνησε στο Λονδίνο και στο Low End Theory στο Los Angeles, ο κόσμος ερχόταν και έπαιζε ό,τι μουσική γούσταρε. Άλλαζαν το στυλ κατά τη διάρκεια και εκεί έγκειται όλο το νόημα. Έτσι όπως γίνεται αλλού, όμως, ομολογώ ότι κατά 90% δεν το καταλαβαίνω. Επίσης, με εκνευρίζει όταν ένας promoter με ρωτάει αν θέλω να παίξω στην Ibiza. Το απαντάω σίγουρα πως όχι!» (Thom Yorke)

Έπειτα, πριν πάρει το λόγο ο Godrich, ο Yorke μίλησε για τους λιγότερο διάσημους καλλιτέχνες που τον έχουν εντυπωσιάσει, όπως τους Gaslamp Killer, Actress, Anstam, αλλά και για την αγάπη του για τους Flying Lotus.

Για την ηλεκτρονική μουσική: «Η ηλεκτρονική μουσική είναι πραγματικά περίεργη τώρα, γιατί ματώνει μέσα στο mainstream αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και μόδα. Έχεις, όμως, και αυτή την avant-garde πλευρά του - κάτι σαν υψηλή κομμωτική σε μικρότερα club και μικρότερες σκηνές, όπως αυτές στο Los Angeles. Αλλά αυτό που καταλήγει στο mainstream είναι άθλιο. Πρόκειται για την απόσταξη όλης αυτής της μουσικής που φτιάχνουν οι DJ. Είτε σου αρέσει είτε όχι, έχεις τους David Guetta σου με τεράστια χιτάκια, ή τους Calvin Harris - όλοι αυτοί που μοιάζουν σαν το Marks & Spencer της όλης φάσης. Αυτό είναι. Είναι το H&M. Έτσι δουλεύουν τα πράγματα. Έχεις κάποιους ανθρώπους που είναι πολύ πολύ επικίνδυνοι και πειραματικοί και στο τέλος καταλήγει να φτιάχνονται γελοία καπέλα που αντιγράφονται από τα μαγαζιά του εμπορικού δρόμου της πόλης. Έτσι τα βλέπω τα πράγματα.» (Nigel Godrich)
  • SHARE
  • TWEET