Οι Jaya The Cat έρχονται τον Απρίλιο στην Αθήνα

28/03/2013 @ 11:38
Οι Jaya The Cat, ένα από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά ska reggae σχήματα, έρχονται για μια μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα!

Jaya The Cat @ AthensJaya The Cat (NL/USA) Live
w/Kακο Συναπαντημα Soundsystem & The Raindogs!

Κυριακη 7 Απριλίου 2013 @ AN club

Από τις πιο ξεχωριστές περιπτώσεις reggae rock, oι Αμερικανοί μέσω ...Άμστερνταμ Jaya the Cat, επιστρέφουν ζωντανά στην Αθήνα για έναν σοβαρό λογο: να μας ταρακουνήσουν και να μας μεταδώσουν τους ήχους τους!

Με τον νέο δίσκο στις αποσκευές τους, "The Νew International Sound Of Hedonism", το μεγαλύτερο underground μυστικό επιστρέφει στην Αθήνα στο ΑΝ club!

Μαζί τους οι γνωστοί πλέον σε όλους Κακό Συναπάντημα με τα κομμάτια τους σε ειδική Soundsystem εκτέλεση, καθώς και οι καταιγιστικοί Τhe Raindogs, για ενα ατελείωτο παρτυ μπυροποσίας και χορού με διάρκεια πάνω από τρεις ώρες!

Μουσική όλο ηλεκτρισμό και θετική διάθεση. Οπαδοί των Clash, Bob Marley, Sublime, Rancid, Bad Religion, Manu Chao & Gogol Bordello δεν πρέπει να χάσουν τη βραδιά αυτή!

Kυριακή 7 Aπριλιου, ΑΝ Club
Σολόμου 13, Εξάρχεια

Doors Open: 21:30 μ.μ.
Εισιτήρια: 10 ευρώ (διαθέσιμα στον χώρο και από το διαδίκτυο: More info soon)

Mια εκδήλωση της Plenty Projects (www.plentyprojects.com)
Πληροφορίες: info@plentyprojects.com



Jaya The Cat
Oι Jaya the Cat, με καταγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας, παίζουν χωρις συμβιβασμούς ένα reggae – ska – punk rock συνονθύλευμα. Πρωτότυπα τραγούδια με διασκεδαστική διάθεση και ρυθμό, σε συνδυασμό με έξυπνο πολιτικό-κοινωνικό στίχο. Οι Jaya ξεκίνησαν την πορεία του το 2001 περιοδεύοντας σε Ευρώπη και Αμερική με εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ (Warped Tour, Pukkelpop, as Lowlands κ.α.) για την προώθηση του ντεμπούτου τους, "Basement Style".

Αρκετά από τα κομμάτια τους περιλαμβάνονται σε skateboard / snowboard / surf videos κερδίζοντας εκτίμηση από μια μεγάλη μερίδα της συγκεκριμένης κουλτούρας.

Το 2003 υπήρξε μια χρόνια που το σχήμα έπεσε σε «κώμα»: αλλαγές στο line up ανάγκασαν βασικά μέλη να μετακομίσουν για τρεις μήνες στο Άμστερνταμ για να σκεφθούνε τι θα κάνουν με τους Jaya. Οι τρείς μήνες έγιναν τελικά ...τρία χρόνια γεμάτα συναυλίες! Η μπάντα έδεσε προσθέτοντας keyboards, samples & percussion μετατρέποντας τις εμφανίσεις τους σε ξέφρενα πάρτι!

Τον Δεκέμβριο του 2007 κυκλοφορούν τον τρίτο κατά σειρά δίσκο, το "More Late Night Transmissions With...", το οποίο περιέχει 13 κομμάτια και αποσπά πολύ καλές κριτικές, ενώ η μπάντα χαρακτηρίστηκε ως το μεγαλύτερο underground μυστικό του 2007. Από τις αρχές του 2008 μέχρι σήμερα οργανώνουν μικρές και μεγάλες περιοδείες σε Ευρώπη και Αμερική ξεσηκώνοντας και κερδίζοντας το εκάστοτε κοινό με τον δικό τους διασκεδαστικό ήχο με επιρροές από The Clash, Sublime, Rancid μέχρι Manu Chao και Gogol Bordello.

Το 2012 κυκλόφορουν την τελευταία τους δισκογραφική δουλεία με τίτλο "The New International Sound Of Hedonism"!

Δισκογραφία:
* CD "Basement Style" (Gold Circle Records 2000)
* CD "First Beer Of A New Day" (4Tune Records 2002)
* CD/LP "Ernesto's Burning" (Music Machine Records 2004)
* CD "More Late Night Transmissions With..." (I Scream Records 2007)
* CD Single "Closing Time" (I Scream Records 2007)
* CD/LP "The New International Sound Of Hedonism" (Bomber Music 2012)

Videos:
Closing Time
Thank You Reggae
Here Come The Drums

Kακό Συναπάντημα

Τα τελευταία 8 χρόνια το Κακό Συναπάντημα εξελίχθηκε σταδιακά σε πολυμελή reggae-dub μπάντα με βασικό στοιχείο τους τον κοινωνικό - άμεσο ελληνικό. Επιρροές όλης της παρέας εισχωρούν στη reggae που παίζουν κάνοντάς την πολυμορφική και πλέον χαρακτηριστική. Έχουν εμφανιστεί σε δεκάδες σημεία της Ελλάδας και έχουν συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ που εκφράζουν τη δράση τους καθώς και ως support live σε κορυφαίες μπάντες της παγκόσμιας reggae σκηνής (Groundation, Dub Inc. κ.α...). Το 2008 κυκλοφόρησαν το ομώνυμο πρώτο τους CD ως μπάντα (ανεξάρτητη παραγωγή) το οποίο και εξαντλήθηκε.

Το 2012 κυκλοφόρησαν τη δεύτερη δισκογραφική δουλεία τους με τίτλο "Pressureality". Στο Αν Club θα εμφανιστούν ως Κακό Συναπάντημα Soundsystem (Ste & Northical).

Kako-synapantima.blogspot.gr
Facebook.com/pages/To-Kako-Synapantima

Δισκογραφία:
* CD "Κακό Συναπάντημα" (2008)
* CD "Pressureality" (2012)

Videos:
Μπανανία
Μεγάλο Αφεντικό
Sun
Δημοσιογράφοι

Τhe Raindogs

Οι Raindogs γεννήθηκαν στην Αθήνα το 2008. Ειδικεύονται σε γκαράζ-punk εκρήξεις που άλλοτε τσιτώνουν (...λέγε με ska) και άλλοτε χαλαρώνουν γλυκά και επικίνδυνα (dub). Rocksteady στοιχεία φτάνουν και περισσεύουν εμπλουτισμένα με όλη την αλητεία που προβλέπεται. Στιβαρό rhythm section, αλύπητες μπασογραμμές, γκαράζ κιθάρες & μαύρα ακόρντα, πνευστά απο την κόλαση. Ο δίσκος "Unleash The Six" είναι η πρώτη τους κυκλοφορία σε συνεργασία με την LAB Records. Είναι ηχογραφημένος σε αναλογικό στούντιο εξολοκλήρου σε μπομπίνα και κυκλοφορεί σε βινύλιο για μέγιστη απόλαυση και σε CD για το αμάξι.

Facebook.com/pages/The-Raindogs

Δισκογραφία:
* CD/LP "Unleash The Six"

Videos:
Marmalade
Fight And Get (feat. Stavros X)
100 Visceral
Special Gin

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET