Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017 με Karma To Burn, Nightstalker, Naxatras κ.ά. στη Θεσσαλονίκη

Δείτε αναλυτικά τα συγκροτήματα που συμμετέχουν και τις ημέρες εμφάνισης

12/05/2017 @ 12:47

Πρόγραμμα Συναυλιών // Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017

2-3-4 Ιούνη // Θεσσαλονίκη // Ιβανώφειο​

***Λόγω άστατου καιρού το φεστιβάλ Αναιρέσεις μεταφέρεται στο Ιβανώφειο γήπεδο***

Διοργάνωση: ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση - νΚΑ 
(οργανώσεις Θεσ/νικης)

Εισιτήρια Ενίσχυσης: 5 ευρώ [με κάρτα ανεργίας: 3 ευρώ]
Τριημέρο Εισιτήριο: 12 ευρώ

Προπώληση: Στέκι πίσω από τη Θεολογική (ΑΠΘ), Hemingway bistrot (Σβώλου 19)

*Οι πόρτες ανοίγουν καθημερινά στις 18.00 και οι συναυλίες ξεκινούν στις 21.30

**Όλες τις ημέρες θα λειτουργεί στο χώρο του φεστιβάλ έκθεση βιβλίου, ταβέρνα & μπαρ με ποτά και μπύρες σε χαμηλές τιμές καθώς και παιδική γωνιά, ενώ καθημερινά θα πραγματοποιούνται workshop-συζητήσεις.

Λίγα λόγια για τις Αναιρέσεις:

Οι Αναιρέσεις επιστρέφουν στην Θεσσαλονίκη! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος στις αρχές του Ιούνη πιστές στο ραντεβού τους για τις μελωδίες και τις συζητήσεις, για την πολιτική και την τέχνη της ανατροπής!

Με κεντρικό σύνθημα "Κάτω η τέχνη σας, κάτω ο έρωτα σας, κάτω το σύστημα σας - Να κάνουμε την ανάγκη ιστορία” το φεστιβάλ φιλοδοξεί να αποτελέσει μια συλλογική ανατρεπτική διαδικασία,προσφέροντας ταυτόχρονα πρόσβαση σε φτηνές και ποιοτικές εκδηλώσεις, σε χιλιάδες νέες και νέους, καθώς και φτωχούς εργαζόμενους και εργαζόμενες στο επίκεντρο της κρίσης 

1η μέρα | Παρασκευή 2/6:

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου η ανατολική σκηνή του φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στον σκληρό heavy rock ήχο. Ανοίγουν οι Jaw Bones με Heavy Rock/Stoner συνθέσεις & grunge επιρροές

Ακολουθεί η εκρητική συνάντηση των Karma To Burn (Κ2Β) από την Αμερική με τους «δικούς» μας Nightstalker. Οι ογκόλιθοι του stoner/desert rock Κarma To Βurn σε μία μοναδική συναυλία. Τα άκρως γκρουβάτα ορχηστρικά τραγούδια τους, αμανειγνύουν σχεδόν όλη την ιστορία της rock μουσικής, από την ευφορική ατμόσφαιρα των late '60s μέχρι την πρόσφατη επιστροφή του heavy ήχου. Για τους Nightstalker τους οποίους στην μεγαλύτερη από 20ετη πορεία τους το κοινό τους έχει αγαπήσει όσο λίγες μπάντες δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις με το μοναδικό τους μίγμα αγνού rock 'n' roll, δυνατών riff, επίμονου μπάσου και κολλητικών μελωδιών.

Παράλληλα στη δυτική σκηνή «Γιώργος Ντόμπρος», το φεστιβάλ ανοίγει ο Γιώργος Μιχαήλ με τον Δημήτρη Βαβλιάρα. Οι Κοζανίτες τραγουδοποιοί που πρόσφατα κυκλοφόρησαν τον από κοινού δίσκο τους με τίτλο "Ατέρμων". Ο Γιώργος Μιχαήλ ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο κομμάτια του Θανάση Παπακωνσταντίνου, στον δίσκο "Αγία Νοσταλγία" ενώ ο Δημήτρης Βαβλιάρας μας συστήθηκε το 2013, με τη δισκογραφική δουλειά "Πάλι Βρέχει". Τη σκυτάλη δίνουν στη Βάσω Βασιλειάδου μαζί με τους Γκιντίκι, γνωστούς καλλιτέχνες της πόλης μας σε ένα μεγάλο ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι.

2η μέρα | Σάββατο 3/6:

Πρώτο όνομα στην πάνω σκηνή  οι Θεσσαλονικείς Million Hollers με τον χαρακτηριστικό blues 'n' roll ήχο τους και τα γυναικεία φωνητικά. Ακολουθούν οι Deaf Radio ένα αμιγώς κιθαριστικό rock σχήμα, που φτιάχνει μουσική με την παρούσα σύνθεση από το 2015. Βαριά riff και ογκώδη τύμπανα συνδυάζονται με χαρακτηριστικές φωνητικές μελωδίες, δημιουργώντας μια εκρηκτική ατμόσφαιρα. Τη συναυλία κλείνουν οι psychedelic rockers Naxatras, από τη Θεσσαλονίκη. Η μουσική τους συνίσταται από δυναμικά ρυθμικά μοτίβα, ονειρικές μελωδίες, βαριά riff και trippy κιθαριστικά solo, όλα με έντονη την ατμόσφαιρα και αισθητική των '70s.

Στη δυτική σκηνή τη βραδιά ανοίγουν ο Γιώργος Αετόπουλος με τον Γιάννη Μήτση με δικές τους δουλειές και διασκευές γνωστών καλλιτεχνών. Ακολουθούν οι Thrax Pankc από την Ορεστιάδα. Το τρίο με ηλεκτρικές κιθάρες, γκαίντα, νταούλι, ζουρνά που αυτοπροσδιορίζεται ως «πανκοπανηγυροψυχεδέλεια» υπόσχεται ένα θρακιώτικο γλέντι, λίγο διαφορετικό. 

3η μέρα | Κυριακή 4/6:

H ανατολική σκηνή μετατρέπεται σε ένα non stop πάρτυ.

Οι Vodka Rag το ξεκινούν μπλέκοντας τη ska μουσική με τις μουσικές των Βαλκανίων. To νήμα πιάνουν οι Θεσσαλονικείς Baildsa, συνδυάζοντας βαλκανικές μουσικές και τσιγγάνικες μελωδίες με ska punk, reggae, hip hop και rock ήχους εγγυημένα θα ξεσηκώσουν το κοινό και δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο! Τη συναυλία κλείνουν το Κακό Συναπάντημα η 9μελής reggae-dub κολλεκτίβα από τη Θεσσαλονίκη. O ήχος των '80s, το hip hop, η dub κουλτούρα, η μοντέρνα και παλαιά roots reggae, συνθέτουν τη μουσική τους ταυτότητα ενώ ο στίχος τους χαρακτηρίζεται από έντονα κοινωνικά & πολιτικά στοιχεία.

Στη δυτική σκηνή η τελευταία μέρα ξεκινάει με αφιέρωμα στο ελληνικό (και όχι μόνο) πολιτικό τραγούδι. Τραγούδια που έχουν στιγματίσει την Αριστερά και όχι μόνο και έχουν σιγοτραγουδηθεί χιλιάδες φορές. Τη βραδιά και το φεστιβάλ κλείνει το καθιερωμένο μεγάλο Κυριακάτικο γλέντι των Αναιρέσεων με τους Βουκολική Διαταραχή με δημοτικό παραδοσιακό αλλά και ρεμπέτικο χρώμα ανανεώνοντας το ραντεβού για το επόμενο φεστιβάλ!

Συνοπτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ:

Παρασκευή 2/6:

Ανατολική σκηνή: Jaw Bones | Karma To Burn | Nightstalker
Δυτική σκηνή «Γιώργος Ντόμπρος»: Γιώργος Μιχαήλ & Δήμητρης Βαβλιάρας | Γκιντίκι & Βάσω Βασιλειάδου

Σάββατο 3/6:

Ανατολική σκηνή: Million Hollers | Deaf Radio | Naxatras
Δυτική σκηνή «Γιώργος Ντόμπρος»: Γιώργος Αετόπουλος & Γιάννης Μήτσης | Θραξ Πανκc

Κυριακή 4/6:

Ανατολική σκηνή: Vodka Rag | Κακό Συναπάντημα | Baildsa
Δυτική σκηνή «Γιώργος Ντόμπρος»: Αφιέρωμα στο πολιτικό τραγούδι | Δημοτικό - παραδοσιακό γλέντι με τους "Βουκολική Διαταραχή"

Διοργάνωση: ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση - νΚΑ (οργανώσεις Θεσ/νικης)

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2017 Θεσσαλονίκη

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET