O Jack White παρουσιάζει τον απόλυτο δίσκο τριών ταχυτήτων (video)

Αφορά την έκδοση του καινούργιου του album "Lazaretto" σε βινύλιο

07/05/2014 @ 10:25
Μετά την δημιουργία του γρηγορότερου δίσκου στον κόσμο, ο Jack White παρουσιάζει τον «απόλυτο δίσκο», μέσω της έκδοσης του καινούριου του άλμπουμ "Lazaretto" σε βινύλιο. Η εν λόγω έκδοση χαρακτηρίζεται από συγκεκριμένες εφαρμογές, αρκετές από τις οποίες εμφανίζονται για πρώτη φορά σε δίσκο βινυλίου.

Καταρχάς, και στις δύο πλευρές, στην χάρτινη ετικέτα βρίσκονται κρυμμένα δύο ακόμη τραγούδια. Το ένα παίζεται στις 78 στροφές ανά λεπτό και το άλλο στις 45 στροφές, κάνοντας έτσι το "The Lazaretto Ultra LP" δίσκο που παίζεται σε τρεις διαφορετικές ταχύτητες. Κρυμμένα κομμάτια στη ετικέτα είχε και το δεύτερο LP των Dead Weather, "Sea Of Cowards".

Η πρώτη πλευρά παίζεται τοποθετώντας τη βελόνα στο τέλος της εγγραφής (από μέσα προς τα έξω δηλαδή), ενώ το εξωτερικό αυλάκι είναι «κλειδωμένο», ούτως ώστε η ακρόαση να μην διακόπτεται, καθώς επαναλαμβάνονται τα τελευταία δευτερόλεπτα του "High Ball Stepper".

Δίσκος με αναπαραγωγή «από μέσα προς τα έξω» είναι επίσης το δωδεκάιντσο single "Sweating Bullets" των Megadeth, ενώ δίσκος γνωστός για το «κλειδωμένο αυλάκι» που διαθέτει είναι το "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" των Beatles.

Ακόμη, όταν η πρώτη πλευρά του δίσκου γυρίζει, στο πάνω και το κάτω μέρος της κενής περιοχής ανάμεσα στην εγγραφή και την ετικέτα θα εμφανίζεται το ολόγραμμα ενός αγγέλου, σε αντιστοιχία με το artwork του εξωφύλλου του "Lazaretto".

Στο κομμάτι που ανοίγει την δεύτερη πλευρά υπάρχουν δύο παράλληλα αυλάκια, ένα με την ακουστική εισαγωγή του τραγουδιού και ένα με την ηλεκτρική, τα οποία ενώνονται στο κανονικό μέρος. Έτσι ο ακροατής μπορεί να την εκδοχή της αρεσκείας του, αρκεί να τοποθετήσει τη βελόνα στο αντίστοιχο αυλάκι.

Μπορείτε να δείτε όλα τα παραπάνω και κάποιες ακόμη επιμέρους λεπτομέρειες στο εννιάλεπτο video-παρουσίαση του "The Lazaretto Ultra LP" από τον Jack White και τον Ben Blackwell. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση δεν θα είναι περιορισμένη, αλλά η κανονική έκδοση του "Lazaretto" σε βινύλιο.
  • SHARE
  • TWEET