Και επίσημα: Οι Haggard στην Αθήνα το Μάιο

08/02/2011 @ 09:51
Οι Haggard, ο Assis Nasseri και οι μουσικοί του, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων τους επί σκηνής έρχονται να συνταράξουν το ελληνικό κοινό την Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011 στο Fuzz Club στην Αθήνα.

Το συγκρότημα που καταφέρνει να συνδυάζει folk, κλασική, αναγεννησιακή και μεσαιωνική μουσική, με ξεχωριστό και μοναδικά όμορφο τρόπο, μένοντας πάντα πιστό στο death - metal, θα κατακλύσει τη σκηνή του Fuzz Club. Οι όμορφες μελωδίες των εγχόρδων συνδυάζονται με τα σκληρά κιθαριστικά riffs, η φωνή της σοπράνο δένει αρμονικά με την βαθιά φωνή του Nasseri. Η «πεντάμορφη» κυριολεκτικά συναντά το «τέρας».

Οι Haggard δημιουργήθηκαν το 1991 από τον Assis Nasseri. Ο Assis γνωρίζει πώς να δημιουργεί περίπλοκες μελωδίες, ένα μουσικό αμάλγαμα κλασσικών και σκληρών ροκ οργάνων. Με φωνητικά βασισμένα στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στα μοχθηρά γρυλίσματα της φωνής του Assis και στις περίτεχνες κλασικές φωνές, οι Haggard, όχι μόνο προκαλούν μια ανατριχιαστική ατμόσφαιρά, αλλά και διηγούνται συγκλονιστικές ιστορίες με έναν απίστευτο τρόπο.

Στην "Best Of" περιοδεία τους, οι Haggard θα ερμηνεύσουν ένα ειδικά διαμορφωμένο set. Πάντα ανήσυχοι κατάφεραν να δημιουργήσουν μελωδίες παραμυθένιες μέσα από τα μουσικά τους παντρέματα, εξιστορώντας τη δική τους αλήθεια για ανθρώπους σπουδαίους μέσα από μια άλλη οπτική.

Το πρώτο τους album, "And Thou Shalt Trust... The Seer", το οποίο και τους ανέδειξε, ήρθε το 1997. Μετά το δεύτερό τους album, "Awaking The Centuries" το 2000, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του προφήτη Νοστράδαμου, ο δρόμος της επιτυχίας και της παγκόσμιας αναγνώρισης είχε ήδη ανοιχτεί.

Tο τρίτο τους album "Eppur Si Muove" δημιουργήθηκε το 2004 και αναφέρεται στη ζωή του Ιταλού μελετητή Galileo Galilei, ο οποίος καταδικάστηκε από την Καθολική Εκκλησία με την κατηγορία του αιρετικού, γιατί υποστήριζε ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο.

Το 2008 ήταν μια σημαντική χρονιά για τους Haggard, καθώς πάνε ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας τη δική τους ιστορία γύρω από το μύθο της Ithiria, τον οποίο και έντυσαν μουσικά με μοναδικό τρόπο. Το αποτέλεσμα ηχεί σαν παραμύθι στα αυτιά μας μέσα απο το τέταρτό τους album, "Tales Of Ithiria".

Ο Asis Nasseri, με τους «έμπιστους» του, έρχεται την Τετάρτη, 11 Μαΐου στο Fuzz Club στην Αθήνα, να μας αφηγηθεί με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ιστορίες βγαλμένες από τους αιώνες, τότε που το καλό μαχόταν με το κακό, το σκοτάδι με το φως...

Πληροφορίες εισιτηρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET