Pussy Riot: Απαιτούν με νέο τραγούδι την απελευθέρωση του Alexei Navalny

H κολλεκτίβα ζητά επίσης από την αστυνομία να σταματήσει τις επιθέσεις σε διαδηλωτές

02/02/2021 @ 12:13

Η διάσημη ρωσική punk rock κολλεκτίβα των Pussy Riot έδωσε στη δημοσιότητα ένα νέο κομμάτι ονόματι "RAGE", μέσω του οποίου διαμαρτύρονται για την φυλάκιση του Alexei Navalny.

To τραγούδι, του οποίου το video μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, έρχεται στην δημοσιότητα λίγες μέρες μετά την σύλληψη των μελών της κολλεκτίβας, Masha Alekhina, Viktoria Naraxsa και Lucy Shteyn σε πολυπληθή διαδήλωση στη Μόσχα.

Ως γνωστόν, αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται αρκετές διαδηλώσεις στη Ρωσία, με κύριο αίτημα την απελευθέρωση του αντιπολιτευόμενου Navalny, και οι οποίες έχουν οδηγήσει σε χιλιάδες προσαγωγές καθώς και βίαιες επιθέσεις της αστυνομίας σε διαδηλωτές.

Ο Navalny επέστρεψε τον προηγούμενο μήνα στη Ρωσία, έπειτα από νοσηλία μηνών σε νοσοκομείο του Βερολίνου εξαιτίας δηλητηρίασης που υπέστη τον Αύγουστο του 2020 εν ώρα πτήσης. Ο πολιτικός, κατηγόρησε το Κρεμλίνο για την επίθεση εις βάρος του, με αποτέλεσμα κατά την προσγείωσή του στην χώρα στις 17 Ιανουαρίου να συλληφθεί.

Στην περιγραφή του video-clip, η κολλεκτίβα αναφέρει:

«Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση του αρχηγού της αντιπολίτευσης Alexei Navalny, της Masha Alekhina των Pussy Riot και όλων των πολιτικών κρατούμενων, ζητούμε από την αστυνομία να σταματήσει τους ξυλοδαρμούς και να σταθεί στο πλευρό μας, ζητούμε από τον Putin και την ομάδα του να αποχωρήσουν από το Κρεμλίνο το συντομότερο δυνατό».

  • SHARE
  • TWEET