«Ο Βowie και ο ρόλος της κοκαΐνης στα 70s και 80s»

O πρώην κιθαρίστας του Carlos Alomar κάνει λόγο για άμεση σχέση της επιτυχίας του μουσικού με την εξάρτησή του

25/11/2014 @ 10:07
Σε μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί, ο πρώην κθαρίστας του David Bowie, Carlos Alomar αλλά και ο παραγωγός και μουσικός Nile Rodgers, κάνουν λόγο για τον ρόλο που έπαιξε η κοκαΐνη στην καριέρα του David Bowie.

Mιλώντας στην New York Post, εφημερίδα που… λατρεύει κάθε είδους σκάνδαλο, ο Alomar (ο μουσικός με τις περισσότερες παρουσίες σε δίσκους του Bowie πίσω από τον Mike Garson) δήλωσε πως στις αρχές των 70s ο Bowie σνίφαρε πολύ κόκα, απλά για να μείνει ξύπνιος και να ηχογραφήσει. «Ηταν το κλειδί. Έμενε σε εγρήγορση και δεν σταμάτησε ούτε στιγμή την δημιουργικότητά του».

Ο Alomar παραδέχτηκε, πως η χρήση επηρέασε και συναυλίες του και μέχρι τα μέσα των 80s, καθώς ο Bowie ξεχνούσε συχνά στίχους. Όπως βέβαια παραδέχονται και οι δύο άνδρες, ο μεγάλος μουσικός ποτέ δεν σωριάστηκε επί σκηνής, ή ήταν αντιεπαγγελματίας, ενώ τον αποθεώνουν συνεχώς. Ο ίδιος ο Bowie έχει δηλώσει πως υπάρχουν μεγάλες περιόδοι από τη ζωή του στα 70ς, τις οποίες δεν θυμάται. «Το 1975, στα 28 μου, πίστεψα πως δεν θα φτάσω ποτέ τα 30. Η γραμματέας μου, η Coco, με έσωσε» είχε πει πέρσι ο Bowie.

O Nile Rodgers, παραγωγός στο "Let’s Dance " θυμάται πως σε όποιο ξενοδοχείο κι αν έμενε, οι «ακόλουθοί» του έμεναν σε έναν ολόκληρο όροφο και τον καλούσαν με μόνιμο «δόλωμα» τα ναρκωτικά. «Ο Βοwie μου έχει πει πως ξέρει πως αυτός τραγουδά στο  "Pin Ups" το 1973, αλλά δεν θυμάται πότε έγραψε τα τραγούδια» τονίζει ο Rodgers.
  • SHARE
  • TWEET