Νεκρός σε ηλικία 40 ετών ο πρώην μπασίστας των Weezer, Mikey Welsh

10/10/2011 @ 11:24
Ο πρώην μπασίστας των Weezer, Mikey Welsh, πέθανε αναπάντεχα το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από την οικογένειά του, μέσω του Twitter.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Mikey Welsh απεβίωσε, χωρίς κανείς να το περιμένει. Θα τον θυμόμαστε για πάντα ως έναν καταπληκτικό πατέρα, καλλιτέχνη και φίλο. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη».

Το συγκρότημα επίσης έδειξε το σεβασμό του στη μνήμη του Welsh, γράφοντας: «Έχουμε σοκαριστεί και είμαστε βαθύτατα λυπημένοι από αυτά τα τρομερά νέα. Ο φίλος μας και πρώην μέλος των Weezer, Mikey Welsh, πέθανε. Σε αγαπάμε Mikey».

O Welsh βρέθηκε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου χωρίς να αποκρίνεται, το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με το ιατρικό κέντρο του Cook County. Τα αίτια του θανάτου του είναι ακόμη αδιευκρίνιστα.

Ο Welsh έγινε μέλος των Weezer το 2000, αφότου ο Matt Sharp έφυγε το 1998. Έμεινε στο συγκρότημα μέχρι τον Αύγουστο του 2001 και συμμετείχε στο ομώνυμο άλμπουμ τους της ίδια χρονιάς, γνωστό και ως "Green Album". Λίγο πριν φύγει από τους Weezer, o Welsh υπέστη νευρικό κλονισμό και τα επόμενα χρόνια αφιερώθηκε στη ζωγραφική, ειδικευόμενος σε μεγάλα έργα και στην αφηρημένη τέχνη.

Μερικές εβδομάδες πριν πεθάνει, ο Welsh είχε κάνει μερικά «περίεργα» tweets. Στις 26 Σεπτεμβρίου ο μουσικός έγραψε: «Ονειρεύτηκα ότι πέθανα στο Σικάγο (από καρδιακό επεισόδιο στον ύπνο μου). Μάλλον πρέπει να γράψω τη διαθήκη μου».

Στο site Weezerpedia μπορείτε να βρείτε σελίδα όπου οι οπαδοί μιλούν για τον Welsh και του αποδίδουν φόρο τιμής.
  • SHARE
  • TWEET