«Nazi Shazam»: H εφαρμογή που εντοπίζει ακροδεξιά τραγούδια

Την χρήση της εφαρμογής εξετάζει η γερμανική αστυνομία

03/12/2013 @ 19:35
Έναν πρωτότυπο τρόπο σκέφτηκαν οι γερμανικές αρχές να αντιμετωπίσουν φαινόμενα ναζισμού και να προλάβουν την εξάπλωσή τους.

Εκμεταλλευόμενη την τεχνολογία που προσφέρουν τα smartphones, η γερμανική αστυνομία έχει ήδη αναπτύξει μια εφαρμογή η οποία έχει τη δυνατότητα να αναγνωρίζει άμεσα εάν κάποιο τραγούδι που ακούγεται είναι ναζιστικού περιεχομένου κατά τα πρότυπα της δημοφιλούς εφαρμογής Shazam που μόλις σε λίγα δευτερόλεπτα μπορεί να αναγνωρίσει ποιό τραγούδι ακούγεται. Για αυτόν το λόγο η εφαρμογή έχει ήδη λάβει την ονομασία «Nazi Shazam»!

Σύμφωνα με τις αρχές τα rock ναζιστικά τραγούδια έχουν λειτουργήσει ως «κράχτης» και ως προσηλυτισμός για τη νεολαία και με την ισχύουσα νομοθεσία είναι παράνομη η πώληση και έκθεση ανηλίκων σε τέτοιου ύφους κομμάτια. Η εφαρμογή θα επιτρέψει στην αστυνομία να επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση που διαπιστώνει πως όντως τα κομμάτια που παίζονται είναι ναζιστικού περιεχομένου αν και δεν είναι σίγουρο ακόμη ότι θα εγκριθεί η χρήση της καθώς ενδέχεται να παραβιάζει τα τρέχοντα νομικά πλαίσια περί ακουστικής παρακολούθησης.
  • SHARE
  • TWEET