Μυστήριο άγαλμα που κλαίει στην επίσημη ημέρα Kurt Cobain στο Aberdeen της Washington

Ανάμεικτες οι αντιδράσεις του κοινού

24/02/2014 @ 10:21
Όπως σας ενημερώσαμε πριν από ένα μήνα, ο δήμαρχος Bill Simpson και το δημοτικό συμβούλιο του Aberdeen ανακήρυξαν την 20ή Φεβρουαρίου ως «επίσημη ημέρα Κurt Cobain».

Η συγκεκριμένη ημερομηνία συμπίπτει με την ημερομηνία γέννησης του μουσικού που έβαλε με τους Nirvana τη μικρή πόλη της πολιτείας Washington στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη.

Οι εορτασμοί, λοιπόν, που έλαβαν χώρα πριν λίγες μέρες επεφύλασσαν μια μικρή έκπληξη στους οπαδούς του θρυλικού μουσικού: αποκαλύφθηκε ένα περίεργο άγαλμα που απεικόνιζε τον Kurt Cobain να κλαίει. Οι οπαδοί όταν είδαν το άγαλμα στο μουσείο της πόλης είχαν ανάμικτες αντιδράσεις, με τους περισσότερους να είναι σοκαρισμένοι, μπερδεμένοι ή να γελάνε, όπως αναφέρει το Rolling Stone.

Δημιουργός του επίμαχου αγάλματος είναι η Randi Hubbard, η οποία ξεκίνησε να το φτιάχνει λίγο μετά τον θάνατο του Cobain το 1994 και το τελείωσε με βοήθεια φοιτητών της καλών τεχνών.

Το άγαλμα τοποθετήθηκε στο μουσείο ιστορίας του Aberdeen της Washington και αναμένεται να διπλασιάσει τους επισκέπτες του (το μουσείο δέχεται 5.000 επισκέπτες το χρόνο).

Όπως είναι γνωστό, η πινακίδα που καλωσορίζει τους επισκέπτες στην πόλη φέρει την φράση «Come As You Are», που είναι τίτλος και στίχος τραγουδιού από το θρυλικό "Nevermind" των Nirvana.

Στο τέλος της περασμένης χρονιάς, επίσης, η πόλη Hoquiam που απέχει 6 χιλιόμετρα από το Aberdeen ανακήρυξε την 10η Απριλίου ως επίσημη ημέρα Nirvana, με την αφορμή της επικείμενη εισαγωγή του συγκροτήματος στο Rock And Roll Hall Of Fame.
  • SHARE
  • TWEET