Buzz Osborne: «Οι οπαδοί είναι αρκετά συντηρητικοί, όσο και αν δεν το παραδέχονται»

Ο frontman των Melvins μίλησε μεταξύ άλλων και για το μέρος που μεγάλωσε με τον Kurt Cobain, αλλά και το "Lulu" των Metallica

12/04/2021 @ 17:15

Σε πρόσφατη εμφάνισή του στο The Pit, ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Melvins, Buzz Osborne, μίλησε για τον Kurt Cobain και τους Nirvana.

Ο Osborne ήταν αυτός που έφερε σε επαφή του Kurt και Novoselic με τον Dave Grohl, ενώ αποτελούν και μια από τις κορυφαίες επιρροές των Nirvana.

Στο παρελθόν ο Osborne είχε αντιδράσει άσχημα σε σχόλιο ρεπόρτερ σχετικά με την τοποθέτηση μνημείου στην γενέτειρά του στο Aberdeen της Washington, λέγοντας: «Θα έπρεπε να στήσετε το μνημείο στο ίδιο κελί της φυλακής που τον πετάξατε».

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την παραπάνω δήλωση, ο frontman των Melvins σχολίασε: «Είχα μια αρκετά δυστυχισμένη εμπειρία μεγαλώνοντας εκεί και νομίζω ότι η ζωή μου ξεκίνησε όταν έφυγα από εκεί. Δεν έχω καλές αναμνήσεις από το μέρος για να πω. Ούτε αυτοί δεν μπορούσαν να αρνηθούν κάποιον που πούλησε 100 εκατομμύρια δίσκους από αυτή την πόλη, δεν τον απαρνήθηκαν, όσο και αν ήθελαν πιθανόν».

Όσον αφορά τους οπαδούς και τους Metallica, ο Osborne δήλωσε: «Νομίζω ότι οι οπαδοί είναι αρκετά συντηρητικοί, όσο και αν δεν θέλουν να το σκέφτονται. Οι περισσότεροι οπαδοί της μουσικής είναι απόλυτα συντηρητικοί, δεν μπορούν να σκεφτούν έξω από το κουτί, να πουν «ναι είναι πολύ κουλ που έκανε αυτό η μπάντα αυτή». Για παράδειγμα, οι Metallica έκαναν έναν δίσκο με τον Lou Reed και τους «ξεκοίλιασαν» για αυτό. Όταν άκουσα τον δίσκο, τον θεώρησα τον καλύτερο που έχουν κάνει ποτέ. Αν ήμουν οι Metallica θα συνέχιζα προς αυτήν την κατεύθυνση. Βγάζουν λεφτά από αυτό και είναι πολύ πιο ενδιαφέρον από αυτό στο οποίο κατέληξαν τελικά».

«Θα συνεχίσω να βγάζω μουσική που μου αρέσει, όπως μου αρέσει, και όπως θα την εκτιμούσα αν ήμουν οπαδός. Δεν ξέρω πόσος κόσμος θα ήταν εκεί έξω αν προχωρούσα με αυτή την οπτική, αλλά εγώ θα είμαι εντάξει. Ο David Lynch είχε πει κάτι πολύ κουλ - πως χάνει 20% του κοινού του με κάθε του ταινία, αλλά κερδίζει κόσμο με τον καιρό. Το ίδιο συμβαίνει με εμάς» συνέχισε ο King Buzzo.

Να θυμίσουμε ότι οι Melvins κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό τον 24ο δίσκο τους με τίτλο "Working With God".

  • SHARE
  • TWEET