Κροάτης συγγραφέας υπογράφει παιδικό βιβλίο για τους Iron Maiden

25/10/2011 @ 11:35
Ο Stjepan Juras, ένας συγγραφέας από την Κροατία, τελείωσε το νέο του βιβλίο για τους Iron Maiden. Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7 έως 15 χρονών.

Ο Juras έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το πόνημα αυτό:

«Χαιρετώ τα παιδία, τους γονείς αλλά και όλες τις γενιές των φανατικών οπαδών των Maiden. Καλώς ορίσατε στο πρώτο metal βιβλίο για παιδιά. Αυτό το βιβλίο είναι πραγματικά μοναδικό. Σκεφτόμουν ότι οι Maiden, από τα τέλη της δεκαετίας του '70 και μετά, έχουν μεγαλώσει γενιές θαυμαστών, κάποιοι από τους οποίους είναι τώρα γονείς μικρών παιδιών που μπορεί και αυτά να είναι θαυμαστές των Maiden. Έτσι αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο που θα είναι ένας συνδυασμός βιβλίου με εικόνες, βιβλίου εκμάθησης αλλά και μίας μικρής εγκυκλοπαίδειας για παιδιά από 7 έως 15 ετών. Πιστεύω πως πολλοί οπαδοί που έχουν παιδιά θα το θεωρήσουν ιδανικό τρόπο για να τα εισάγουν στον κόσμο των Iron Maiden. Με εικόνες κατάλληλες για παιδιά και με ενδιαφέρουσες ιστορίες που βασίζονται στα τραγούδια του συγκροτήματος, οι μικροί φίλοι θα μάθουν με ένα μοναδικό τρόπο -μεταξύ άλλων- τα παρακάτω:

- Ποιό είναι το πιο διάσημο μυθικό πρόσωπο στην Transylvania;
- Πού κρυβόταν το Φάντασμα μέσα στην Όπερα;
- Ποιός είναι ο Genghis Khan;
- Ποιοί είναι οι ιθαγενείς Αμερικανοί και γιατί τους καλούμε Ινδιάνους;
- Τα ταξίδια των Viking.
- Tι είναι μία ηλιακή έκλειψη;
- Τι συνέβη στον Ίκαρο;
- Γιατί χτίστηκαν οι πυραμίδες;
- Ποιός ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος;
- Πώς δουλεύουν τα υποβρύχια;
- Γιατί μερικοί άνθρωποι φοβούνται το σκοτάδι;
- Τι είναι μία ατομική βόμβα και γιατί είναι τόσο επικίνδυνη;
- Έχει τέλος το σύμπαν;
Και πολλά ακόμη.

Φυσικά, κάθε τι μέσα στο βιβλίο περιγράφεται με πολύ κατανοητό τρόπο στα παιδιά και, εκτός από μία εισαγωγή στον κόσμο των Iron Maiden, αποτελεί κίνητρο για να εξερευνήσουν πολλά θέματα, να διαβάσουν βιβλία και εγκυκλοπαίδειες. Οι εικόνες στο βιβλίο είναι χειροποίητες ζωγραφιές, οι οποίες κάνουν μοναδική αυτή τη δουλειά.

Αυτό το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 20 Δεκεμβρίου. Μόνο 200 σκληρόδετα αντίτυπα θα τυπωθούν. Οι οπαδοί μπορούν να παραγγείλουν μία ειδική έκδοση στην ιστοσελίδα μας. Επίσης μπορείτε να δείτε μία επιλογή των εικόνων του βιβλίου».

Δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής για το αν οι Iron Maiden έχουν εγκρίνει την έκδοση του βιβλίου αυτού.
  • SHARE
  • TWEET