Η επίσημη αιτία θανάτου του Wayne Static

Διαβάστε την έκθεση του ιατροδικαστή

13/03/2015 @ 12:32
Σε πλήρη ομοφωνία με την ανακοίνωση της εταιρείας management VQPR και τις δηλώσεις της οικογένειάς του, έρχεται η έκθεση του ιατροδικαστή σχετικά με τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του πρώην frontman των Static-X, Wayne Static. Κατά τους ειδικούς, ο 48χρονος Wayne κατάπιε ένα κοκτέιλ από Xanax, αλκοόλ και άλλες δυνατές φαρμακευτικές ουσίες που χρειάζονται συνταγογράφηση.

Η έκθεση αναφέρει: «Την 1η Νοεμβρίου, περίπου στις 07:00., ο Wayne Richard Wells και η σύζυγός του ξάπλωσαν να κοιμηθούν. Η σύζυγος δήλωσε ότι αμέσως προηγουμένως, ο Wayne έλιωσε μισό χάπι οξυκοδώνης [συνθετική οπιοειδής ουσία] των 30mg και το κατανάλωσε. Η οξυκοδώνη ήταν συνταγογραφούμενη προς τη γυναίκα του. Επίσης, ήπιε απροσδιόριστη ποσότητα αλκοόλ. Η σύζυγος ξύπνησε στις 15:30 και βρήκε τον αποθανόντα στο κρεβάτι. Κάλεσε το 911 στις 15:47 και οι νοσοκόμοι έφτασαν στο σπίτι στις 16:00, οπότε και επιβεβαίωσαν τον θάνατο. Δεν υπήρχε καμία ένδειξη δολιότητας, ούτε κανένα σημείο πάλης.».

Kαι συνεχίζει πως «[η σύζυγός του] Δήλωσε ότι ο Wayne κατανάλωσε οξυκοδώνη, Xanax και αλκοόλ για να ανακουφιστεί από τις κρίσεις πανικού. Του είχε χορηγηθεί Xanax σε καθημερινή βάση και ήταν σύμφωνος με την δόση που του είχε προτείνει ο γιατρός. Και οι δύο είχαν ιστορικό χρήσης κοκαΐνης και ectsasy, αλλά σταμάτησαν τις παράνομες ουσίες το 2009. Η μητέρα του αποθανόντα δήλωσε ότι ο γιος της παραδεχόταν την εξάρτησή του από το αλκοόλ και πως ο αλκοολισμός του έγινε πρόβλημα τα τελευταία δύο χρόνια. Και οι δύο γυναίκες απέκλεισαν την πιθανότητα να είχε αυτοκτονικές τάσεις.».

Η επίσημη αιτία θανάτου, όπως αυτή αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση, είναι η «δηλητηρίαση από τοξική μείξη ισχυρών φαρμάκων με αλκοόλ, λόγω χρόνιας χρήσης φαρμακευτικών ουσιών και αλκοολισμού». Τα αίτια του θανάτου του Wayne περιγράφονται ως «φυσικά».
  • SHARE
  • TWEET