Nεκρός βρέθηκε ο Wayne Static

Ο ηγέτης των Static-X πέθανε σε ηλικία 48 ετών χωρίς ακόμα να έχει εξακριβωθεί η αιτία θανάτου – Συνεργάτες του μιλούν για «υπερβολική δόση»

02/11/2014 @ 10:01
Ο πρώην τραγουδιστής και κιθαρίστας Wayne Static της Αμερικανικής industrial-metal μπάντας Static-X, βρέθηκε νεκρός το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου σε ηλικία 48 ετών. Το πραγματικό του όνομα ήταν Wayne Richard Wells.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει γνωστή την αιτία θανάτου αλλά ήδη συνεργάτες του καλλιτέχνη, όπως αναφέρουν πολλά ξένα site, κάνουν λόγο για υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών. Το ίδιο άφησε να εννοηθεί στο twitter και ο τραγουδιστής των Papa Roach, Jacoby Shaddix: «Η εξάρτηση είναι αληθινή και παίρνει μακριά τους ανόητους».

Λίγες ώρες πριν πεθάνει, το management του Wayne είχε ανακοινώσει πως θα περιόδευε παρέα με τους Powerman 5000 και Drowning Pool. Οι Static-X δημιουργήθηκαν το 1994 και το ντεμπούτο τους "Wisconsin Death Trip" το 1999 έγινε πλατινένιο. Εβγαλαν ακόμα 5 δίσκους μέχρι το 2009 όταν και ο Wayne αποφάσισε να κάνει σόλο καριέρα.

Συλλυπητήρια ήδη δίνουν από χθες δεκάδες καλλιτέχνες. Ο Jonathan Davis των Korn έγραψε «δεν έχω λόγια αυτή τη στιγμή. Χάνω συνεχώς πολλούς φίλους μου». Ο Dino Cazares των Fear Factory αναφέρει «σπουδαίος τύπος και συνθέτης. Είναι τρομερό να χάνεις φίλο από κάτι που θα μπορούσες να τον βοηθήσεις…».

Το «αντίο» μέσω των social media έστειλαν και οι David Ellefson (Megadeth), Morgan Rose (Sevendust),  Mikey Doling (Snot, Soufly), David Draiman (Disturbed), Shavo Odadjian (System of a down), Dave Navarro (Jane’s Addiction) και πολλοί ακόμα.
  • SHARE
  • TWEET