Επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του Wayne Static

Tony Campos και Koichi Fukuda μίλησαν για τον άλλοτε συνεργάτη τους στους Static-X

03/11/2014 @ 21:59
Ανακοίνωση σχετικά με τα αίτια του θανάτου του πρώην frontman των Static-X, Wayne Static, εξέδωσε η εταιρία management VQPR, έπειτα από δηλώσεις μουσικών που έκαναν λόγο για υπερβολική δόση ναρκωτικών ουσιών. Στην χθεσινή τοποθέτησή της η εταιρία, η οποία εκπροσωπούσε τον Static κατά το παρελθόν, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Σήμερα είναι μια λυπηρή μέρα για την μουσική βιομηχανία. Ο frontman και ιδρυτικό μέλος των Static-X, Wayne Static, απεβίωσε εχθές, ενώ κοιμόταν στο σπίτι του. Το ζεύγος (Wayne Static και Tera Wray) ετοιμαζόταν να φύγει για φθινοπωρινή / χειμερινή περιοδεία σήμερα το πρωί. Θα έφευγαν το προηγούμενο βράδυ του Halloween, αλλά αποφάσισαν να φύγουν νωρίς το πρωί της 1ης Νοεμβρίου.

Οι δύο τους, γνωστοί για την αγάπη τους για τα πάρτυ, είχαν εγκαταλείψει τα σκληρά ναρκωτικά το 2009 και έκτοτε δεν τα είχαν αγγίξει. Το πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Static,"Pighammer", ήταν αφιερωμένο στην απαλλαγμένη από ναρκωτικά καινούρια του ζωή, και ευελπιστούσε να βοηθήσει άλλους να ξεφύγουν από τα βαριά, χημικής προέλευσης ναρκωτικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αίτια του θανάτου θα δοθούν στην δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες. Το περιστατικό δεν είχε σχέση με ναρκωτικές ουσίες ή υπερβολική δόση. Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί με την οικογένειά του και την συζυγό του και να αφήσετε θετικά μυνήματα.»

Εκτός από πασίγνωστους καλλιτέχνες όπως οι Ozzy Osbourne, Billy Corgan (Smashing Pumpkins), Dave Mustaine (Megadeth), Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Motorhead και Lamb Of God, τον Static αποχαιρέτησαν μέσω εκτενών ανακοινώσεων οι πρώην συνεργάτες του, Koichi Fukuda και Tony Campos (κιθαρίστας και μπασίστας αντίστοιχα στους Static-X).

Αμφότεροι στάθηκαν στο γεγονός ότι δεν είχαν την ευκαιρία να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους με τον Wayne μετά από την ρήξη που επήλθε στις τάξεις των Static-X και την διάλυση τελικά της μπάντας, ενώ εξέφρασαν και τα συλλυπητήριά τους προς τους γονείς και τα αδέλφια του θανόντος.
  • SHARE
  • TWEET