Η Panasonic δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στο πικάπ Technics

«Το πιο σημαντικό μουσικό όργανο των τελευταίων δυόμιση δεκαετιών» ξαναβγαίνει στην παραγωγή

08/09/2015 @ 16:30
Το 2010, λίγο πριν το βινύλιο «πιάσει» τις ανέλπιστες ταχύτητες που έχει σήμερα, η Panasonic ανακοινώνει την παύση της παραγωγής του εμβληματικού πικάπ της, Technics SL-1200, που κατασκεύαζε η Matsushita Electric Industrial Co. (έτσι λεγόταν η «μαμά» Panasonic ως το 2008) από το 1972, χωρίς διακοπή.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Tom Terrell του NPR , το πικάπ SL άμεσης μετάδοσης Technics 1200 είναι «το πιο σημαντικό μουσικό όργανο των τελευταίων δυόμιση δεκαετιών», ενώ εκτίθεται στο Μουσείο Επιστημών του Λονδίνου, ως ένα από τα κομμάτια της τεχνολογίας που «διαμόρφωσαν τον κόσμο στον οποίο ζούμε».

Αν και είχε αρχικά λανσαριστεί ως hi-fi πικάπ οικιακής χρήσης, το Technics SL-1200 γρήγορα έγινε αγαπητό στους ραδιοφωνικούς παραγωγούς και τους dj, χάρη στον σχεδιασμό άμεσης μετάδοσης κίνησης με υψηλής ροπής μοτέρ, καθιστώντας το κατάλληλο για pushbutton cueing και εκκίνηση των κομματιών στο ραδιόφωνο. Και μετά από τον πενταετή θρήνο που προκάλεσε στους «δισκάκηδες» της υφηλίου, η εταιρεία αποφασίζει να λανσάρει ένα νέο Technics.

Η Panasonic ανακοίνωσε την επιστροφή του Technics στην συνέντευξη τύπου στο IFA του Βερολίνου, αλλά αντί απλώς να επανεκδόσει το SL-1200, θα σχεδιάσει εξ αρχής το αγαπημένο αυτό πικάπ, προσθέτοντας νέας τεχνολογίας μηχανικά μέρη.

«Τα πικάπ είναι ένα πολύ σημαντικό προϊόν για την Technics», δηλώνει στο Wired ο Michiko Ogawa , διευθυντής της Technics και σύμβουλος της Panasonic (φυσικά, μέσω ενός μεταφραστή). «Είναι σημαντικό να δείξουμε την ειλικρινή αφοσίωση μας σε κάτι τέτοιο. ΤΗ αγορά των πικάπ είναι πολύ περιορισμένη, αλλά παραμένουν ένα πολύ σημαντικό για μας πεδίο.»

Οι ακριβείς προδιαγραφές δεν είναι γνωστές σε αυτό το σημείο, αν και ένα πρωτότυπο αλουμινίου (βλπτ. κεντρική φωτογραφία) παρουσιάστηκε σε μια μικρή επίδειξη.

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο Technics, που στοχεύει να επαναφέρει την Panasonic στο προσκήνιο της αγοράς πικάπ.

Το πρωτότυπο του 1972
  • SHARE
  • TWEET