Γνωρίστε τον μεγάλο νικητή του φετινού βραβείου Mercury

Εκτόπισε με το ντεμπούτο του καλλιτέχνες όπως οι Florence + The Machine, Jamie xx, Aphex Twin

21/11/2015 @ 11:25
Ο Γαλλο-Βρετανός ποιητής, πιανίστας, μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής Benjamin Clementine είναι ο νικητής του βαρυσήμαντου βραβείου της βρετανικής μουσικής, Mercury Prize.

Στην τελετή, όταν έλαβε το βραβείο, έβαλε τα κλάματα και το αφιέρωσε στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Παρίσι. Ο ίδιος έμενε στο Παρίσι στα 20 του και έπαιζε μουσική στις αποβάθρες του μετρό.
 
Ο 26-χρονος Benjamin Clementine κυκλοφόρησε φέτος το ντεμπούτο του, μια μίξη avant-garde/soul/art rock/spoken word για το οποίο ο Μάνος Πατεράκης είχε γράψει στην αντίστοιχη κριτική που μπορείτε να διαβάσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

«Άλλοτε με το σκέρτσο της Nina Simone, άλλοτε με τη ζεστασιά του Terry Callier (με έκανε να ξεθάψω το "What Colour Is Love"), ο Benjamin Clementine άνθισε. Το πιάνο, το ταλέντο, η αίσθηση της απόρριψης μπλεγμένη σε θολό τοπίο με υπαρξιακούς προβληματισμούς, το ταμπεραμέντο διανοούμενου του δρόμου και η φινέτσα του σπουδαγμένου...»

Οι νικητές των πρόσφατων Mercury Prize Awards είναι κατά αντίστροφη χρονολογική σειρά οι εξής: Young Fathers (2014), James Blake (2013), Alt-J (2012), PJ Harvey (2011), The xx (2010).

Οι υποψηφιότητες για το φετινό βραβείο ήταν  οι παρακάτω.

1. Aphex Twin - Syro
2. Wolf Alice - My Love Is Cool
3. Róisín Murphy - Hairless Toys
4. C Duncan - Architect
5. ESKA - ESKA
6. Florence & Τhe Machine - How Big, How Blue, How Beautiful
7. Ghostpoet - Shedding Skin
8. Benjamin Clementine - At Least for Now
9. Jamie xx - In Colour
10. SOAK - Before We Forgot How to Dream
11. Gaz Coombes - Matador
12. Slaves - Are You Satisfied?

Δείτε τον Benjamin Clementine εν δράσει στο ακόλουθο βίντεο.

  • SHARE
  • TWEET